Hoe kan ik een CD in mijn computer kopiëren?

Muziek van een audio-cd kan eenvoudig worden gedownload naar de harde schijf van uw computer met behulp van Windows Media Player. De mediaspeler is voorzien van een functie die de songs in het formaat van uw keuze kunt kopiëren. Dit maakt het makkelijker om uw muziek beschikbaar te maken in een breder scala aan formaten. Het geeft ook een hoger niveau van mobiliteit, moet u beslissen om de muziek van de harde schijf naar een draagbaar apparaat. Nummers overzetten van een cd op deze wijze is een eenvoudig proces.

instructies

1 Klik op "Start" en typ "Windows Media Player" in de zoekbalk als u gebruik maakt van Windows 7. Als u gebruik maakt van XP, klikt u op "Alle Programma's" en vervolgens op "Windows Media Player."

2 Wijs met de muiscursor naar de kleine pijl onder de blauwe knop "Rip" en klik op. Selecteer de "MP3" of "WMA" formaat door te wijzen de muiscursor naar "Format."

3 Plaats de cd in de cd-rom en klik op de knop "Rip".

Hints

  • Als u wilt dat Windows Media Player om automatisch informatie met betrekking tot de nummers op de cd op te halen, verbinding met het internet voordat u klikt op "Rip."
  • Als er geen nummers op de cd die u niet wilt kopiëren naar je harde schijf, klikt u op het selectievakje naast hun naam.