Hoe maak je een harde schijf formatteren to Get Back Vista

Als u Windows Vista terug na het installeren van een nieuwere versie van het besturingssysteem van Microsoft Corporation te krijgen, moet je eerst naar je harde schijf formatteren voordat het opnieuw installeren van het programma. Bij het formatteren van een partitie op de harde schijf, Windows worden alle bestanden op, inclusief alle bestanden van de nieuwe versie van Windows, om eventuele compatibiliteitsproblemen bij het downgraden naar een oudere versie te vermijden. U kunt een partitie te formatteren op uw harde schijf en opnieuw installeren van Windows Vista met behulp van uw Windows Vista-installatie-dvd.

instructies

1 Plaats uw Windows Vista installatie DVD in de DVD-station van uw computer en start uw computer. Als u op dit moment bent aangemeld bij Windows, klikt u op de Windows Start knop en selecteer "Restart."

2 Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord wanneer uw computer wordt u gevraagd of u wilt starten vanaf de DVD.

3 Klik op de "Nu installeren" knop. Typ uw Windows Vista license key in het veld en klik op 'Volgende'. Uw Windows Vista license key is een reeks cijfers en letters die u kunt vinden op een sticker op de achterkant of in het geval waarin uw Windows Vista-installatie DVD bevat.

4 Lees de Windows Vista licentievoorwaarden en, als je met hen eens, klik op "Ik accepteer de licentievoorwaarden." Selecteer vervolgens "Aangepast (geavanceerd)."

5 Klik op "Drive (geavanceerd)." Klik vervolgens op de partitie waarop de nieuwere versie van Windows bevat en klik op "formaat." Meestal is de partitie waarop Windows is geïnstalleerd is de "C:" partitie. Bij het klikken op "Format", zal het programma alle bestanden van die partitie. Zorg ervoor dat u een back-up van alle belangrijke bestanden voordat u op die knop.

6 Klik op 'Volgende'. De installatie van Windows Vista-programma zal nu installeren van het besturingssysteem op uw computer, die minder dan 30 minuten zou moeten nemen. Uw computer kan een paar keer opnieuw opgestart tijdens dit proces.

Hints

  • Maak altijd een back-up van alle belangrijke bestanden voor het formatteren van een harde schijf partitie.