Hoe maak je een Jpeg Kleinere voor het web

Veel van de foto's gevonden op het internet worden gecomprimeerd en opgeslagen in het JPEG-bestandsformaat, zodat elk beeld neemt minder schijfruimte en webbrowsers kunnen elk beeld sneller te laden. Af en toe, bij het ontwerpen van een website, kunt u een JPEG-afbeelding kleiner te maken om de pagina beter te passen. U kunt een JPEG-afbeelding vergroten of verkleinen met Paint, een beeldbewerkingsprogramma opgenomen in Microsoft Windows.

instructies

1 Open het menu van uw computer "Start", klik op "Alle programma's", opent u de map "Accessoires" en klik vervolgens op "Paint."

2 Klik op de blauwe tab 'Bestand' in de linkerbovenhoek van het venster Paint en klik op 'Openen'.

3 Klik op de foto die u wilt vergroten of verkleinen, en klik op 'Openen'.

4 Klik op de "Formaat" knop. De "Formaat" knop bevindt zich aan de rechterkant van de "Select" tool in de sectie "Beeld" van de werkbalk Ribbon.

5 Stel het veld "horizontale" in de sectie "Resize" van het dialoogvenster om het percentage van de oorspronkelijke grootte die u wilt kan de opname te zijn, en klik vervolgens op "OK."

6 Klik op de blauwe tab "File" en klik vervolgens op 'Opslaan'.

Hints

  • Als u wilt dat de verhouding van de hoogte van uw foto wijzigen in de breedte, schakelt u het "Maintain aspect ratio" en stel de "Vertical" veld om een ‚Äč‚Äčandere waarde dan het veld "horizontale".