Hoe maak je een computer crash te voorkomen

Je ziet het blauwe scherm van de dood en willen huilen, wetende dat de werkzaamheden in verband met het krijgen van uw computer vast. In plaats van geconfronteerd met computer reparatie, houd uw computer up and running door het vermijden van veel voorkomende problemen die kunnen leiden tot het crashen en verbranden. Het voorkomen van een computer crash voordat het gebeurt is veel gemakkelijker dan te maken met een crash na het gebeurt.

instructies

1 Niet te veel programma's niet draaien in een keer. Sluit alle toepassingen die u niet gebruikt om een ​​overbelasting te voorkomen.

2 Controleer uw schijfruimte om ervoor te zorgen dat u genoeg. Als uw scherm vaak bevriest, dat is een teken je uit de ruimte worden uitgevoerd. Om te controleren, selecteert u 'Deze computer' op het bureaublad, klikt u op uw C-schijf en kies 'Eigenschappen'. U moet ten minste 500 meg opslagruimte vrij te houden. Als je bijna op zijn, verwijder ongebruikte software of bestanden om meer ruimte vrij of voeg een extra harde schijf.

3 Update uw antivirussoftware op een regelmatige basis. Je kan hebben om een ​​abonnement te betalen na een bepaalde periode na de aankoop van de software, meestal 1 jaar. Als het mogelijk is, stelt u uw software om elke dag automatisch bijgewerkt om infiltratie te voorkomen door een nieuwe virussen uitdragen via het internet.

4 Een back-up van uw bestanden regelmatig. Dergelijke software als Ghost van Symantec helpt u een back-up kopie of het imago van uw volledige harde schijf op te slaan. Dit moet worden ingevuld op een maandelijkse basis. Een back-up vaker of minder vaak afhankelijk van het belang van uw werk.

5 Sla uw werk op elk ongeveer elke 10 minuten terwijl u werkt. Sommige programma's kunt u instellen hoe vaak uw werk automatisch wordt opgeslagen. Als uw computer plotseling crasht en je moet herstarten, zult u blij zijn u een bestand opgeslagen in plaats van opnieuw te doen enkele uren ter waarde van werk.

6 Upgrade uw besturingssysteem als nieuwe releases en patches beschikbaar zijn. Oude software of nieuw uitgebrachte software zal crashen en branden vaker, dus kijk voor updates.

7 Pas de instellingen op uw computer, zodat niemand kan openen of wijzigen register of het systeem instellingen, behalve voor u. Als u niet zeker weet hoe dit te doen, raadpleeg dan een expert omdat je problemen kan veroorzaken sleutelen aan de instellingen van je als je een newbie bent.

8 Houd uw computer schoon en stofvrij. Zorg ervoor dat de lucht kan circuleren rond het toestel om het koel te houden en uw computer op een locatie die het beschermt tegen vocht.

Hints

  • Gebruik geen e-mails of bestanden van mensen die te openen die je niet kent, omdat deze virussen kunnen bevatten.