Hoe om te upgraden naar Windows XP X64

32-bit (x86) en 64-bit (x64) verwijzen naar CPU of Central Processing Units die respectievelijk kan verwerken 32 bits of 64 bits van de gegevens in een keer. Als u een 32-bits versie van Windows XP is geïnstalleerd op een computer met een 64-bits processor, een upgrade naar Windows XP Professional 64-bit kunnen pc-prestaties te verbeteren. Om te upgraden naar een 64-bits versie van Windows XP, moet u de harde schijf formatteren en de installatie van Windows XP Professional over de bestaande 32-bits besturingssysteem.

instructies

1 Een back-up van al uw bestanden naar een ander opslagmedium. Plaats een Windows XP Professional 64-bit CD in uw schijfstation.

2 Selecteer "Windows XP installeren" in het menu. Kies "Nieuwe installatie (geavanceerd)" uit het drop-down menu. Klik op 'Volgende'.

3 Lees de End-User License Agreement. Klik op "ik dit akkoord," en klik op 'Volgende'. Voer uw productcode van 25 tekens sleutel in de beschikbare velden. Klik op 'Volgende'.

4 Klik op "Toegankelijkheid Opties" om de nodige instellingen te configureren. Selecteer uw taal en regio in de drop-down menu. Klik op 'Volgende'. Klik op 'Nee, deze stap overslaan en doorgaan met de installatie van Windows. " Klik op 'Volgende'. Windows wordt opnieuw opgestart.

5 Druk op 'Enter' op het 'Welkom bij Setup' scherm. Druk op "F8" om akkoord te gaan met de licentievoorwaarden.

6 Gebruik de directional pad op uw harde schijf te selecteren. Druk op Enter." Selecteer de partitie waarop Windows XP 32-bit is geïnstalleerd. Druk op "Enter" opnieuw.

7 Druk op "C" om de installatie te bevestigen. Gebruik de directional pad om de optie "Formaat de partitie met het NTFS-bestandssysteem." Als u een besturingssysteem geïnstalleerd op een andere partitie op de schijf, selecteer "Formaat de partitie met behulp van het FAT-bestandssysteem" in plaats.

8 Druk op Enter." Windows zal de inhoud van uw partitie te formatteren, het verwijderen van de oude versie van Windows XP en het schrijven van Windows XP 64-bit naar de schijf.

9 Druk op "Enter" wanneer het bericht "Dit gedeelte van Setup is succesvol afgerond" verschijnt op het scherm. De computer wordt opnieuw opgestart. Heeft geen toetsen op als daarom wordt gevraagd.

10 Noem uw computer, configureert de datum en tijd en het opzetten van je netwerk. Druk op "Enter" om opnieuw te starten. Heeft geen toetsen op als daarom wordt gevraagd.

11 Boot naar Windows XP x64. Installeer alle programma's en de overdracht van de bestanden op de secundaire opslagapparaat aan op de primaire schijf. Enkel persoonlijke gegevens over te dragen; do programmabestanden of Windows XP 32-bit systeembestanden niet overdragen.

Hints

  • Na het installeren van de 64-bits besturingssysteem, moet u de installatie van de 64-bit drivers meegeleverd op de cd die bij het moederbord of de computer is geleverd.
  • Als Windows de inhoud van de cd niet automatisch wordt gestart na het plaatsen van de schijf in het station, klikt u op 'Start'. Klik op 'Mijn Computer'. Dubbelklik op het schijfstation. Dubbelklik op "Setup.exe."
  • Heeft een 64-bits besturingssysteem niet installeren op een 32-bit CPU, aangezien de PC zal niet aan het OS goed te werken.