Verbinding maken met Security-Enabled Wireless Network

Verbinding maken met Security-Enabled Wireless Network


Draadloze netwerken kunnen een handige manier om verbinding met het internet, met name mobiele apparaten zoals laptop computers. Bij het zoeken naar beschikbare draadloze netwerken, kan het zijn dat sommige verbindingen onbeveiligde netwerken worden genoemd en anderen zijn beveiligde netwerken. Beveiligde netwerken zijn die zijn opgezet met beveiliging wachtwoorden en encryptie door de netwerkbeheerder. U moet het wachtwoord van een beveiligd netwerk voordat je een aanmelden.

instructies

Verbinding maken met een beveiligd netwerk in Windows XP

1 Klik op 'Start' en selecteer 'Configuratiescherm'. Dubbelklik op "Network Connections."

2 Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze netwerkverbinding in de lijst en kies "Beschikbare draadloze netwerken."

3 Wacht op een lijst van draadloze netwerken te verschijnen. Selecteer het beveiligde netwerk waarmee u verbinding wilt maken, en klik op "Connect". Wacht tot er een melding verschijnt met de vraag om het wachtwoord of sleutel-netwerk.

4 Typ het wachtwoord voor het netwerk in de prompt en druk op "Enter." Als je niet het netwerk wachtwoord weet, kunt u de maker van het netwerk te vragen. Draadloze verbindingen op openbare plaatsen zoals hotels en restaurants vereisen soms wachtwoorden. Het personeel op deze locaties vaak in staat zal zijn om u te voorzien van de juiste wachtwoord.

Verbinding maken met een beveiligd netwerk in Windows Vista

5 Klik op "Start" en vervolgens op "Verbinding maken."

6 Selecteer het beveiligde draadloze netwerk in de lijst met beschikbare netwerken en klik op "Connect".

7 Typ het netwerk wachtwoord in het security prompt die verschijnt, en druk vervolgens op "Enter."

Hints

  • Draadloze netwerken worden vaak beveiligd met een wachtwoord om onbevoegd gebruik van het netwerk van middelen te voorkomen. Als je niet weet creĆ«erde een bepaalde beveiligd draadloos netwerk, moet je niet proberen om verbinding te maken.