Squid Proxy Features

Squid Proxy Features


Squid is een caching proxy vaak gebruikt om de snelheid van webservers door caching vaak gevraagde pagina's. Dit maakt het mogelijk websites te laten functioneren zonder onbetaalbaar bandbreedte-upgrades, waardoor de inhoud efficiënt te verdelen voor een wereldwijd publiek. Op kleinere schaal, Squid biedt netwerkbeheerders de mogelijkheid om uitgaande toegang tot het netwerk en authenticatie te controleren.

Access Controle

Een aantal access control functies die beschikbaar zijn via Squid kunt u toegang tot het web door de tijd, het IP-adres of website te beperken. Eenvoudige access control lists kunnen worden gecreëerd om activiteiten te definiëren en al dan niet is toegestaan ​​onder de gegeven omstandigheden. Zo kunt u een bepaalde tijd bereik te creëren met een naam als "working_hours" en toegang tot social networking sites in deze tijden te beperken. Dit is handig voor bedrijven die verspilde tijd te minimaliseren.

autorisatie

Wachtwoordauthenticatie is beschikbaar voor de toelating van specifieke gebruikers. Een authenticatie-programma genaamd "ncsa_auth" is onderdeel van Squid standaard aan, maar u kunt ook uw eigen authenticatie-programma in Squid's configuratie bestand op te geven. Door het gebruik van het "noodzakelijk" keyword aan het einde van een regel in een Access Control List, kunt u een gebruiker nodig heeft om te verifiëren voordat ze toegang tot bepaalde sites worden verleend. U kunt zelfs toestaan ​​dat bepaalde gebruikers toegang tot een site, terwijl het blokkeren van anderen.

logging

Logging is zo'n een essentieel kenmerk dat Squid zal niet draaien, zelfs als er een probleem is het creëren van logs. Door het gebruik van log-bestanden kunt u de systeemconfiguratie, monitoren verbruik van hulpbronnen te debuggen en informatie over de toegang en verzoeken netwerk. Log files worden continu gedraaid, zodat ze niet te groot te krijgen. Elk item is opgenomen met een nauwkeurige tijdstempel om verdere hulp bij het debuggen te bieden.

caching

Squid slaat kopieën van pagina's en bestanden door de gebruikers gevraagd. Dit kan een enorme performance boost te bieden door het verwijderen van een deel van de stam van de webserver. In plaats van de server hoeft te herhaaldelijk genereren van een pagina elke keer dat het wordt gevraagd, zal Squid een eerder gegenereerde pagina. Als het bestand of de pagina is bijgewerkt op de server, zal Squid in de cache-bestand met de nieuwe te vervangen. Door het gebruik van een aantal strategisch geplaatste Squid cache is het mogelijk om een ​​soepele gebruikerservaring op dynamische websites te maken zonder de noodzaak om te investeren in dure upgrades wanneer bandbreedte laag loopt.

Traffic Management en Shaping

Traffic shaping verbetert netwerk server responstijden met verschillende middelen zijn als beperking van de snelheid waarmee het verkeer voor elke individuele gebruiker wordt gezonden, beperkt het maximum aantal verbindingen met een server van een bepaalde locatie en omgeleid verzoeken tot verschillende servers met identieke inhoud op basis van de mate van gebruik een ieder krijgt. Squid kunt u vertraging zwembaden om bandbreedte te beheren. Een vertraging pool krijgt een bepaalde grootte die de hoeveelheid gegevens die kan worden gedownload door een gebruiker voordat ze worden vertraagd ten opzichte van het binnenhalen meer vertegenwoordigt. Daarnaast kunt u de snelheid waarmee een server verkeer zal verzenden via elke verbinding te beperken. Vertraging pools zijn gemaakt in access control lists.