Hoe maak je een CPU handmatig formaat met Windows XP

Heeft u het gevoel dat uw Windows XP-computer bestandssysteem is onherstelbaar beschadigd? Misschien wilt u gewoon een nieuwe start, zodat u kunt ruimte vrij te maken op uw harde schijf. De beste manier om deze situatie op te lossen is door het formatteren van uw CPU, wat betekent dat je alles op de harde schijf van uw computer te verwijderen. Voordat u deze handleiding opmaak van het station te doen, hebben al het programma schijven die je handig (vooral uw XP of nieuwe besturingssysteem schijf) zal nodig hebt, zodat je kunt alles opnieuw installeren en opnieuw te beginnen.

instructies

1 Backup uw benodigde bestanden op een cd of diskette. Zelfs als je het gevoel dat sommige van uw bestanden corrupt of de bron van het probleem kan zijn, moet je ze enkel desgevallend redden. U kunt dit doen een virus scan op de schijf (s) later, of breng de schijf in een computer reparatiewerkplaats te worden geanalyseerd voor problemen.

2 Start uw Windows XP-computer. Druk op \ "F8 \" zodra u de computer laden (je kan hebben om deze toets een paar keer geraakt). U krijgt een lijst met opties worden gegeven. Klik op \ "Command Prompt \" en je zal een zwarte DOS-scherm worden gebracht.

3 Typ in de eerste de volgende regel: \ "cd c: \\" - de plaats van de \ 'c \ "met wat uw stationsletter is op je CPU, zoals sommige mensen hebben meerdere harde schijven of een andere toegewezen brief aan de hoofdaandrijving. Dit zal ervoor zorgen dat u aan het typen bent commando's in de wortel van het juiste station.

4 "Format c: \" Als je al klaar bent om uw Windows XP CPU, het type formatteren in \ bent op de knipperende prompt en druk op \ "Enter \". U wordt gevraagd of u zeker bent, want als je eenmaal formaat uw schijf alles wat je hebt er worden permanent verwijderd. Klik op Ja als u zeker bent. Het duurt een paar minuten of meer voor uw hele schijf worden geformatteerd nemen.

Hints

  • Een andere methode om een ​​zwarte DOS scherm in Windows XP is door te gaan naar het menu Start en klik op \ "Run \" te typen in \ "cmd \" dat is de DOS-prompt.
  • Zodra u Windows XP of uw nieuwe besturingssysteem opnieuw te installeren, moet je zeer volgende installatie van een betrouwbare Internet firewall, anti-virus en anti-spyware programma zoals McAfee of Norton zijn. Dit zal u helpen om problemen in de toekomst te voorkomen.
  • Houd er rekening mee dat wanneer u uw schijf formatteren zult u uw Windows XP te verliezen en (in de veronderstelling dat het op het station dat u opruimen is geïnstalleerd.