Is het instellen van een computer op een tapijt Dangerous?

Is het instellen van een computer op een tapijt Dangerous?


Je zou kunnen beslissen om uw computer op een tapijt op de vloer voor een aantal redenen te zetten. Misschien heb je je tafel of desktop nodig heeft voor een speciaal project, of u misschien niet eens een bureau als u in krappe wijken wonen. Het verlaten van een computer op de vloer kan een aantal potentiƫle gevaren voor de machine, alsmede de bewoners in uw huis vormen.

Trip and Fall Ongevallen

Falls zijn een van de top vijf van oorzaken van dodelijke verwondingen in het huis, volgens de website Living With My Home. Het instellen van een laptop of desktop computer toren op de vloer in het pad van de voet verkeer zorgt voor een potentieel gevaar struikelen. Zelfs als de computer wordt geplaatst in een meer discrete omgeving, zoals naast een bureau of een bank, het kan nog steeds zorgen voor een obstakel en iemand langskomen om te struikelen en vallen veroorzaken.

Lichamelijke schade

Een blessure is misschien niet voordoen als iemand over de computer reizen, maar de machine zelf kan worden beschadigd als het per ongeluk wordt geschopt of geschud door iemand die op het vallen. Als het effect is krachtig genoeg, dan kan de harde schijf of andere onderdelen beschadigd zijn, of onderdelen kunnen los worden jarred van het moederbord, waardoor de computer veroorzaken. Een huisdier of een kind dat de computer vindt op de grond zou kunnen spelen met het en beschadigen het toetsenbord, kabels of aangesloten randapparatuur.

Stof en vuil

Het maakt niet uit hoe schoon je een computer aan de buitenkant te houden, zal het nog steeds accumuleren stof in de behuizing. Tapijten en tapijten zijn een beruchte bron van stof en pluisjes. Het plaatsen van een computer op tapijt is zeker aanzienlijk toe te voegen aan de verzamelde vuil in de computer. Deze ophoping van stof kan uiteindelijk verstoppen de koelventilatoren en ervoor zorgen dat de CPU oververhit raken. Stof kan ook gom andere bewegende delen, zoals de lade op een optische schijf, wat leidt tot voortijdige uitval.

Statische elektriciteit

Het verlaten van een computer op een vloerbedekking wordt het gevoelig voor schade door ontlading van statische elektriciteit te maken. Tapijten zijn een belangrijke bron voor de statische opbouw en een accidentele lozing kan bepaalde onderdelen, met name de CPU en het geheugen beschadigen. Dit risico is sterk toegenomen als je het openstellen van de zaak, zoals een geheugen upgrade of een nieuwe geluidskaart te installeren.