Hoe naar Taken verplaatsen van Outlook naar een nieuwe computer

Hoe naar Taken verplaatsen van Outlook naar een nieuwe computer


Als u een van de vele Microsoft Outlook-gebruikers die afhankelijk is van de software om u te helpen houden uw communicatie en planning georganiseerd, dan weet je hoe belangrijk de gegevens in Outlook kan zijn. Wanneer u besluit om een ​​nieuwe computer te kopen of beweeg je Outlook-toepassing naar een andere machine, wil je al deze belangrijke gegevens, zoals uw Outlook-taken, verhuisde dan ook.

instructies

1 Plaats de verwijderbare media in de computer. Open Outlook en klik op het menu "Bestand". Klik op "Importeren en exporteren."

2 Klik op "Naar een bestand exporteren 'in de lijst met opties en klik dan op' Volgende '. Klik op "Bestand met persoonlijke mappen (.pst)" uit de volgende lijst van keuzes die worden gepresenteerd en klik op 'Volgende'.

3 Scroll naar beneden in de lijst van uw Outlook-mappen en zoek uw map Taken. Selecteer deze door erop te klikken en klik op 'Volgende'. Klik op de knop 'Bladeren' en navigeer naar de verwijderbare media die u zojuist ingevoegde te vinden. Typ een naam van uw keuze in de "Save geëxporteerde bestand als:" tekstvak en klik op "Finish." Wacht tot de export aan te vullen, en verwijder de media van uw computer.

4 Plaats de verwijderbare media in de computer waarop u wordt het importeren van uw Outlook-taken, en open vervolgens Outlook.

5 Klik op "File" en vervolgens "Importeren en exporteren." Selecteer 'Gegevens uit een ander programma of bestand "en klik op' Volgende '. Scroll naar beneden te vinden en selecteer "Bestand met persoonlijke mappen (.pst)." Klik op de knop 'Bladeren' en navigeer naar het bestand Taken op de verwisselbare media die u geplaatst te vinden. Selecteer deze, klikt u op "Next" en vervolgens op "Finish" om de taak te voltooien.