Hoe maak je een PDF-bestand in ASP Open

Hoe maak je een PDF-bestand in ASP Open


Het Portable Document Format (PDF) is populair op het web om gegevens en bestanden weer te geven aan eindgebruikers, want het is een standaard formaat dat niet browser-specifiek. De meeste browsers ondersteunen in-line weergave van PDF-bestanden, en de makers van het formaat, Adobe Systems, bieden gratis PDF Reader toepassingen. Om een ​​PDF-bestand in ASP te openen, moet je een scripttaal te gebruiken. De standaardtaal in ASP is VBScript, dat is Microsoft's server-side scripting taal. De enige keer dat deze taal kan worden gebruikt op de client is Microsoft Internet Explorer.

instructies

1 Maak een nieuw bestand in Kladblok of uw favoriete programmeerinterface. Noem het bestand \ "openPDF.asp \" en sla het met uw website.

2 code toe te voegen aan uw ASP-bestand naar het lichaam en de HTML-structuur te creëren. Kopieer onderstaande code om dit te bereiken:

<Html>
<Body>
<%
<! - Uw VBScript code zal hier gaan ->
%>
</ Body>
</ Html>

3 Maak een variabele voor de bestandsnaam toevoegen aan de code sectie van uw ASP-bestand. Kopieer onderstaande voorbeeld:

Dim strPDF
strPDF = \ "C: \ myDocument.pdf \"

4 Maak een bestand stroom object en het bestand te laden in. De VBScript voorbeeld hieronder laat zien hoe dit te doen:

Stel oFileStream = Server.CreateObject (\ "ADODB.Stream \")
oFileStream.Open
oFileStream.Type = 1 'Binary
oFileStream.LoadFromFile strPDF

5 Stel het type inhoud van het bestand naar PDF en het bestand naar de browser te schrijven. Gebruik de volgende code om deze taken uit te voeren:

Response.ContentType = \ "application / pdf \"
Response.AddHeader (\ "Content-Disposition \", \ "inline; filename = \" + strPDF)
Response.BinaryWrite (oFileStream.Read)

6 Sluit het bestand stream en het geheugen vrij te geven:

oFileStream.Close
Stel oFileStream = Nothing

Hints

  • Als u wilt dat uw gebruikers in staat om de PDF in plaats van een open te slaan, verander de kopbal van \ "inline \" om \ "attachment. \"