Hoe te verwijderen van een wachtwoord op Excel

Als u wilt dat de gegevens die is opgenomen in een Excel-werkmap te beschermen, kunt u dit doen door het instellen van een wachtwoord voor de werkmap. Wanneer een wachtwoord is ingesteld, vraagt ​​Excel automatisch iedereen die probeert de werkmap te openen voor de werkmap wachtwoord. Als het wachtwoord niet kan worden gegeven, is de werkmap niet openen. Als u een wachtwoord voor een Excel-werkmap hebt ingesteld, kunt u het wachtwoord op elk gewenst moment te verwijderen en de werkmap kan opnieuw worden bekeken door iedereen die probeert om het te openen.

instructies

Office 2003

1 Lanceer Excel vanaf het pictogram op het bureaublad of in het menu "Start" van uw computer. Ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Open". Navigeer naar de map die de met een wachtwoord beveiligde Excel-werkmap en bevat dubbelklik op het bestand om het te openen.

2 Geef het wachtwoord dat u hebt gemaakt voor de Excel-werkmap, als daarom wordt gevraagd. Druk op "Enter" om de werkmap te openen.

3 Ga naar het menu "Bestand" in Excel en kies "Opslaan als." Open het menu "Extra" in de "Opslaan als" dialoogvenster en selecteer "Algemene opties."

4 Markeer de sterretjes in het vak "Wachtwoord te openen". Druk op de "Delete" toets ingedrukt en klik op "OK" om het wachtwoord te sluiten.

5 Klik op de knop "Opslaan". Bevestigen dat u de bestaande Excel-werkmap te vervangen, en het bestand wordt opgeslagen met het wachtwoord verwijderd.

Office 2007

6 Launch Excel. Klik op de "Open" mappictogram, ga naar het bestand op de harde schijf en dubbelklik op de bestandsnaam om het te openen.

7 Typ het wachtwoord dat u voor de werkmap stellen en druk op "Enter." Het werkboek zou moeten openen op het scherm.

8 Klik op de knop met het pictogram van Microsoft Office in de linkerbovenhoek. Plaats de muisaanwijzer op "Maak" en kies "Versleutel document" uit de opties die verschijnen.

9 Markeer de sterretjes in de "versleutelen document" vak dat verschijnt. Druk op "Delete" en klik op "OK."

10 Druk op de knop 'Opslaan' aan de bovenkant van het scherm om het bestand op te slaan. Bevestig dat u wilt schrijven over het originele bestand, als daarom wordt gevraagd, en het bestand wordt opgeslagen zonder het wachtwoord.