Wat is het verschil tussen een tekstverwerkingsprogramma en een tekstverwerker?

Met freeware en shareware tekst bewerkingsprogramma's steeds vaker, zijn veel mensen kiezen om hun eigen web design te doen door het schrijven van hun eigen code in talen zoals HTML, die deze programma's vereist. Andere mensen gebruiken tekstverwerkers voor het maken van aantekeningen in plaats van met behulp van hun tekstverwerker. Wat is het verschil tussen deze twee soorten software en kunnen ze echt elkaar gebruikt?

Wat is een Text Editor?

Een tekst-editing programma is een soort programma dat wordt gebruikt voor het bewerken van tekstbestanden. Tekstbestanden zou onder meer niet-opgemaakte leesbare bestanden, zoals die gebruikt worden voor het configureren van computerprogramma's of broncode van een website. Een tekstverwerker is meestal gratis bij uw computer (zoals Notepad voor Windows of Text Edit voor de Mac), maar er zijn meer complexe tekst editors voor specifieke programmering taken, zoals Dreamweaver, die HTML tekstbestanden creëert.

Wat is een tekstverwerkingsprogramma?

Tekstverwerkingsprogramma's bereiden documenten die zijn opgemaakt, zoals die gebruikt voor gedrukte lectuur. Een tekstverwerker kan u helpen bij het samenstellen, bewerken en uw documenten af ​​te drukken, terwijl het formatteren van de tekst, het lettertype, de stijl en de marges. Wanneer u een professioneel ogende brief of referentiedocument maken, gebruikt u een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word of Word Perfect.

Geschiedenis van de Text Editors

Lang voordat de moderne personal computer (in de late jaren 1960), informatie werd geslagen in kleine steekkaarten met kaartponser machines. Deze kaarten werden in kaartlezers en de computer tekst is gemaakt.
De machines die de kaarten te lezen leek een beetje zoals schrijfmachines en kon alleen bewerken tekst regel voor regel. Om te zien wat er was gemaakt, was het noodzakelijk om alles uit te printen op papier en correcties. In de jaren 1970, een full screen text editor, vi, werd uitgevonden dat ingeschakeld wordt gebruikt om de volledige tekst te zien. Dit was de eerste editor voor Unix en Linux systemen in gebruik zijn.

Geschiedenis van tekstverwerkingsprogramma's

In de jaren 1970 geïmplementeerd IBM de term tekstverwerking in hun typewriting systeem, in de hoop om een ​​buzz te creëren over hun nieuwe elektronische machineschrijven systeem. De hype gewerkt en door de jaren 1980 vele tekstverwerking systemen beschikbaar waren als onafhankelijke elektronische systemen met een full-size scherm. Echter, zodra de personal computing industrie begon aan software-gebaseerde tekstverwerkingsprogramma's in het midden van de jaren 1980 te creëren, de term begon meer zichzelf liever verwijzen naar de programma's dan de hardware.

Kenmerken van een tekstverwerkingsprogramma

Kenmerken van de typische tekstverwerkingsprogramma omvatten de mogelijkheid om te zoeken naar tekst en vervang hem; knippen, kopiëren en plakken van tekst; eenvoudige tekstopmaak, zoals lijn wrap; en importeren en samenvoegen met de bestaande bestanden.
Een belangrijk verschil tussen een tekstverwerker en een tekstverwerker is dat tekstbestanden voegen vaak speciale tekens wanneer geplakt in een lege tekstverwerkingsprogramma. De opmaak, indien van toepassing, dat is gedaan in een platte tekst bestand niet blijven wanneer gekopieerd naar het tekstverwerkingsprogramma.

Kenmerken van een tekstverwerkingsprogramma

Documenten die zijn gemaakt in een tekstverwerkingsprogramma de mogelijkheid hebben om dergelijke functies zoals lettertype, onderstreping en tabellen die een tekst programma niet kan veranderen. Ook als een bestand in een tekstverwerkingsprogramma van een tekstverwerker wordt gekopieerd, voorzichtigheid moeten worden genomen om het bestand op te slaan als een ".txt" bestand, zodat het correct zal worden gelezen. Doet u dit niet kan resulteren in een speciale tekens ingebracht waar ze niet nodig waren en kan laat uw document onleesbaar.