Wat is de bestandsextensie .BAG?

Drie-letter woorden zijn populair bij software-ontwikkelaars als bestandsextensies, omdat ze bieden een eenvoudige manier om bestanden beschrijvende noemen. Afhankelijk van hoe je je computer gebruikt, kan een BAG (.bag) bestand meerdere oorzaken hebben.

Vriendenlijst

De meeste mainstream gebruik van een .bag bestandsextensie is uitgevoerd, AOL Instant Messenger-contactpersonen, of "Buddy Lists." In versies van AOL IM waar de Buddy List lokaal wordt opgeslagen (dat wil zeggen, uw contacten niet automatisch laden via het internet), je vriendenlijst kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd met een .bag bestandsextensie.

Archive File

Een .bag bestand kan een gecomprimeerd archief, vergelijkbaar met een .zip of .rar bestand. De .bag archief formaat is achterhaald. Moderne multi-format compressie utilities zoals PeaZip en TUGZip niet ingebouwde .bag ondersteuning te bieden. Als u een gearchiveerd .bag bestand kunt u moeite met het vinden van de gespecialiseerde software die nodig is om te decomprimeren en uitpakken van de inhoud hebben.

PMMail Mail Index File

De PMMail platform maakt gebruik van een .bag bestandsextensie te indexeren mail. Dit is een goed voorbeeld van een drie-letter woord wordt gebruikt als een logische uitbreiding, omdat de .bag mail index file figuurlijk kan worden gezien als een postzak.

Typos (Batch Files)

Als uw .bag bestand kan worden geopend in Kladblok en lijkt een platte tekst lijst met opdrachten en argumenten bevatten, is het vermeldenswaard dat iemand van plan om een ​​gemeenschappelijke .bat batch-bestand te maken hoeft slechts één sleutel af om te eindigen met een foutief -named .bag bestand in plaats daarvan.

Toekomst

Er is geen standaard voor het creëren van nieuwe bestandsextensies. Met de nieuwe software wordt elke dag gemaakt, is het heel goed mogelijk dat een .bag uitbreiding nieuwe toepassingen zullen zien in de toekomst.