Hoe maak je een CIFS (SMB) Network Computer Build

Hoe maak je een CIFS (SMB) Network Computer Build


CIFS (Common Internet File System), dat is bekend ook als SMB (Server Message Block) is een netwerkprotocol dat hoofdzakelijk wordt gebruikt op Microsoft computers om toegang te krijgen tot gegevens op andere computers. SMB implementaties zijn beschikbaar op andere besturingssystemen zoals Linux te maken voor een Windows-computer om te communiceren met hen. U kunt een file server die SMB op ofwel een Windows of een Linux-besturingssysteem te bouwen. Linux maakt gebruik van Samba software om SMB gegevens te beheren.

instructies

Hardware

1 Stel uw hardware component op een schone, opgeruimde tafel of werkblad.

2 Open de processorsocket en gooi de beschermkap. Plaats de processor in de socket en controleer de tong op de socket uitgelijnd met de groef van de processor.

3 Open de vergrendelingen aan de RAM slots en steek de RAM, zorg ervoor dat de tand en groef worden uitgelijnd. Aandrukt weerszijden van de RAM te vergrendelen. Zorg ervoor dat de vergrendelingen zijn terug in de hoogste stand.

4 Het handboek voor heatsink om deze vast bovenop de processor. Sluit de voedingskabel aan op het moederbord.

5 Open de behuizing en schroef in het moederbord ondersteuning op de zaak. Zet het moederbord in de zaak en zet het vast met de schroeven die bij de zaak.

6 Plaats de harde schijf en disk drive (CD of DVD) in hun respectieve sleuven en zet ze vast met schroeven. Sluit de SATA-kabel aan op het moederbord en de stations. Sluit de netsnoeren aan op de stations en het moederbord.

7 Gebruik de handleiding van het moederbord om de zaak kabels aan te sluiten op het moederbord. De kabels zijn de een voor de power-knop, reset-knop, harde schijf activiteit licht en extra USB-poorten. Sluit de computer op het stopcontact en zet de computer aan.

8 Controleer of alle fans en stations te ontvangen macht. Zet de computer uit, sluit de zaak en sluit de computer op het beeldscherm, muis en toetsenbord. Zet de computer aan en plaats uw besturingssysteem schijf.

Linux-besturingssysteem

9 Plaats de Linux-installatie-cd en volg de instructies op het scherm voor een basis Linux-installatie. Bij de keuze van de pakketten, zorg ervoor om Samba te kiezen.

10 Boot in uw nieuwe Linux-besturingssysteem en gebruik uw favoriete tekstverwerker om het "/etc/smb/smb.conf" bestand te bewerken.

11 Voer de volgende om iedereen op uw netwerk toegang tot de gegevens:

[globaal]

workgroup = Workgroup (or the workgroup name you created for your home network)
netbios name = Server (or any name you wish your server to have)
security = SHARE
[media]
path = /myfiles (enter the Linux path of the folder you want to share.)
browseable = Yes
guest ok = Yes

12 Sla het bestand op. Herstart Samba met het volgende commando:

"Sudo /etc/rc.d/init.d/samba opnieuw opstarten" en voer uw referenties.

Maak verbinding met het netwerk te delen vanaf uw Windows-computer.

Windows-besturingssysteem

13 Plaats de installatie-cd van Windows en volg de instructies op het scherm om een ​​basis Windows-besturingssysteem te installeren.

14 Ga naar de map die u wilt delen zodra het besturingssysteem is geïnstalleerd.

15 Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt delen. Selecteer "delen met" of "Share". Als u Windows XP of Vista, klikt u op de knop 'Delen' en selecteer "Laat iedereen om mijn bestanden aan te passen."

16 Selecteer "Thuis groep lezen / schrijven" als je op Windows 7.

17 Maak verbinding met het netwerk te delen vanaf uw Windows-computer.

Hints

  • Het kan zijn dat uw firewall configureren om toegang toe te staan ​​om middelen te delen.