Hoe het opzetten van een Joomla abonnement site

Joomla is een krachtig content management systeem. Het toevoegen van een lidmaatschap abonnement extensie zal uw website te zetten in een moneymaker en Community Builder. Je moet begrijpen hoe Joomla werkt voordat u verder gaat met de toevoeging van een abonnement element naar uw website.

instructies

Het opzetten van een Joomla abonnement site

1 Test en back-up van uw Joomla website voordat u een abonnement uitbreiding van uw website. Het is een goede gewoonte om een ​​back-up van uw site voor het toevoegen van een eventuele uitbreiding.

2 Onderzoek lidmaatschap abonnement componenten op Joomla.org. Lees de reactie van andere Jooma gebruikers over de uitbreiding. Uitbreidingen en reviews te vinden op www.joomla.org. Veel onderdelen zijn gratis, maar anderen zijn commercieel. Mogelijk moet u betalen voor een kwaliteit component die ondersteuning heeft en biedt updates. Als opmerkingen zijn negatief en het product niet wordt ondersteund, op zoek naar een andere component.

3 Te downloaden en uw nieuwe abonnement onderdeel te installeren. Test het systeem met echte of dummy gegevens om te leren hoe het onderdeel werkt en hoe u zal hebben om de workflow te beheren.

4 Reinigen en zuiveren van uw lidmaatschap bestanden als u de overdracht van bestanden lid. Zorg ervoor dat de registratie en log in correct werken en te verwerken informatie over het lidmaatschap. Test de betaalmogelijkheden en lidmaatschap niveaus met behulp van testgegevens.

5 Maak een systeem voor gegevensinvoer en correcties. Wees bereid om uw e-mails te beantwoorden voor de war leden. Het negeren van problemen uw leden zullen een verlies aan inkomsten tot gevolg hebben. Maak aanpassingen en uw component aan de behoeften van uw leden te voldoen corrigeren.

Hints

  • Gebruik uw server om u te helpen het lidmaatschap abonnement onderdelen te installeren.
  • Test uw systeem en zorg ervoor dat leden kunnen zich aanmelden en betalen voor abonnementen. Problemen op te lossen van de leden als ze zich voordoen met geduld en de kwaliteit van de klantenservice.