Hoe maak Animated Sprites Van Sprite Sheets

Of u nu op zoek bent naar je favoriete video game lampoon of wilt u gewoon een set van stabiele animatie sprites voor uw persoonlijke cartoons te houden, kan een sprite vel animatie met Adobe Flash veel gemakkelijker. De truc is het importeren van de sprites goed in Flash, wat een gedoe kan zijn als je niet de procedure te leren kennen. Met een beetje geduld en door het volgen van een paar eenvoudige stappen, kunt u uw sprites hebt klauteren over uw cartoons in een mum van tijd.

instructies

Het importeren van de Sheet

1 Launch Flash en ofwel een nieuw project te starten of het project dat u wilt wijzigen te laden.

2 Klik op "File" en beweeg met uw muis over de optie "Import" tot een ander menu wordt weergegeven. Selecteer "Importeren naar Library" van dat menu.

3 Vind uw sprite sheet in het venster "Importeren aan bibliotheek 'en selecteer" Open "om het te importeren.

4 Druk op "Ctrl" en "L" gelijktijdig naar de bibliotheek te openen en vind de sprite vel.

5 Klik op 'Eigenschappen'. Zorg ervoor dat "Allow Smoothing 'wordt niet gecontroleerd en compressie is ingesteld op" Lossless PNG / GIF. "

6 Sleep de sprite vel uit de bibliotheek op het podium.

Het scheiden van de Sprites

7 Klik op het blad op het podium en klik op "wijzigen."

8 Plaats de muisaanwijzer op "Bitmap" tot een ander menu wordt weergegeven en selecteer "Trace Bitmap."

9 Voer de volgende instellingen in de bijbehorende tekstvelden:

Kleurdrempel: 100
Minimum Area: 1 pixels
Curve Fit: Pixels
Corner Threshold: Normaal

Klik op "OK" om verder te gaan.

10 Markeer de eerste sprite vormen die u wilt gebruiken en klik op "wijzigen."

11 Klik op "Convert to Symbol" en selecteer "Graphic" uit het drop-down menu. Noem de sprite op passende wijze voor uw project en zijn plaats in de animatie. Herhaal dit met de resterende sprites totdat je ze allemaal hebt geconverteerd naar afbeeldingen.

Animeren de Sprite

12 Klik op "Insert" en selecteer "Nieuw symbool", gevolgd door "Filmpje." Zorg ervoor dat de clip op passende naam voor uw project, omdat het de volledige animatie van uw sprites zal omvatten.

13 Sleep de eerste sprite op het podium.

14 Klik op de "Lijn" in de gereedschapset aan de linkerkant van de bibliotheek en controleren "Align naar fase." Druk de "Middle" knop in elk van de twee sets align knoppen om de sprite naar het midden te lijnen.

15 Klik met de rechtermuisknop op een plein op de tijdlijn en kies "Insert Keyframe."

16 Verwijder de oude sprite en sleep de volgende in de rij op het podium. Lijn het als je de vorige deed. Herhaal dit proces totdat u de volgorde hebt voltooid.

17 Keer terug naar de scène voor uw project en duidelijk uit de sprites gebruikt om de animatie te maken.

18 Klik met de rechtermuisknop op de tijdlijn en kies "Insert Keyframe."

19 Sleep je animatie filmclip naar de gewenste locatie op het podium.

20 Klik met de rechtermuisknop op de tijdlijn weer in het hoofdframe, die wordt gekenmerkt door een zwarte stip, en selecteer "Create Motion Tween."

21 Klik en houd op de laatste gemarkeerd frame en sleep langs de tijdlijn te verhogen tot de gewenste lengte. De tijdlijn zal altijd een standaardinstelling van de fundamentele runtime voor je animatie filmclip.

22 Sleep de clip langs elke gewenste beweging pad, of laat het stationair voor personages die zijn plaats blijft.

23 Sleep op de punten langs de lijn te fine-tunen van de pad.

24 Klik met de rechtermuisknop op het laatste frame in de tijdlijn en klik op "Insert Keyframe."

25 Maak nog een keyframe en bewegings-tween met alle verdere clips nodig voor de voortzetting van de beweging. Als het teken niet meer beweegt op het moment, plaatst u een stilstaande afbeelding van de gewenste uiteindelijke pose in het hoofdframe.

Hints

  • Maak kennis met de basisfuncties van Flash weten voordat u aan boord voor een project van deze complexiteit. Anders kan het project langer duren dan verwacht en zou kunnen blijken frustrerend.
  • Bij het bekijken van het project via de tijdlijn, wees gewaarschuwd dat je misschien niet echt zien de animatiereeks voor uw film clips, maar eerder het eerste frame van de animatie beweegt langs de tween pad. Dit is normaal. Door het gebruik van de "Publish Preview" -functie in het menu Bestand, kunt u zien hoe het daadwerkelijk zal verschijnen als online gespeeld.