Microprocessor Lab Experimenten

Microprocessor Lab Experimenten


Microprocessoren regelen computers van alle soorten en maten. Echter, in hart en nieren, ze zijn gewoon apparaten die nemen in elektronische signalen, manipuleren ze volgens zijn programmering, dan sturen elektronische signalen van haar eigen. Deze signalen kunnen worden voor iets dat zo complex is als het runnen van een gigantische online server, of zo eenvoudig als het aanpassen van een kleine motor. In een laboratoriumomgeving, microprocessors kunnen worden geïmplementeerd in een aantal experimenten.

Identificeer Integrated Circuits

Met het oog op een processor te programmeren om iets te doen in een laboratorium, moet je weten wat de interne architectuur van de processor is. In deze gemeenschappelijke inleidende experiment, studenten onderzoekt de processor zal zij samenwerken met al haar geïntegreerde schakelingen (IC's) te identificeren.

motor control

In dit experiment werd een processor ontvangt gegevens van een lopende motor door een reeks van feedback loops. De processor moet deze feedback loops gebruiken om de huidige snelheid van de motor te bepalen. Op basis van een programma met een specifieke snelheid van de motor, moet de processor de spanning aan te passen aan de motor te verminderen of de huidige snelheid op de gewenste snelheid.

keyboard Interfacing

U kunt microprocessors gebruiken om interfacing mogelijkheden van een toetsenbord te testen. In dit experiment, moet een eenvoudig programma van het toetsenbord te controleren om te zien of toetsen zijn in de ingedrukte stand, en deze informatie naar de processor te sturen. Elke toets moet worden gekoppeld aan een programma. Wanneer de sleutel zich in de ingedrukte positie, en het programma stuurt deze informatie naar de processor moet de processor een programma verbonden met die toetsenbordtoets voeren.