Hoe maak je een BMP converteren naar een icoon bestand

Hoe maak je een BMP converteren naar een icoon bestand


Het maken van aangepaste pictogrammen van bestaande bitmap-afbeeldingen is een creatieve manier om uw bureaublad van de computer te kunnen afstemmen. Gebruik deze aangepaste pictogrammen op de bestaande pictogrammen in veelgebruikte software snelkoppelingen te vervangen of om een ​​snelle links naar uw favoriete websites te maken. Bitmap beelden zijn afkomstig uit verschillende populaire besturingssystemen. Dit vereenvoudigt de bitmapafbeelding (.bmp bestand) omzetten in een pictogram (Ico-bestand).

instructies

Hoe maak je een BMP converteren naar een icoon bestand

1 Verplaatsen of sla de afbeelding bitmap-bestand dat u wilt converteren naar uw bureaublad. Werken op het bureaublad zal het proces eenvoudiger te maken en kunt u de resultaten direct te zien.

2 Kijk naar het bestand op het bureaublad. Als u zowel de bestandsnaam en .bmp extensie onder de generieke bitmap pictogram ziet, kunt u doorgaan naar de volgende stap. Zo niet, dan moet u de "verbergen voor bekende bestandstypen" instelling voor uw systeem te wijzigen. Vanuit het menu "Start", dubbelklik op "Control Panel" en vervolgens "Mapopties." Selecteer het tabblad "View". Schakel het selectievakje naast "Verberg extensies voor bekende bestandstypen" in de "Geavanceerde instellingen" scroll box. Klik op "Apply", dan terug te keren naar het bureaublad. Uw bestand moet zowel de naam van het bestand en de .bmp extensie weer te geven.

3 Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Rename" in het pop-up menu.

4 Vervang het bestaande bestand .bmp extensie met Ico, en druk op "Enter." U krijgt een waarschuwing dat het wijzigen van de bestandsnaamextensie het bestand onbruikbaar kunnen maken krijgen. Negeer deze en klik op "Ja."

5 Let op de generieke bitmap-pictogram is nu een icoon weergeven van de afbeelding die u hebt gekozen.

6 Maak een map op uw aangepaste pictogrammen op te slaan. Een submap met de naam "Mijn Icons" in uw map 'Mijn documenten' werkt erg goed. Beweeg je nieuwe pictogram om de door u gekozen directory.

Hints

  • Voor betere resultaten, gebruik vierkante bitmaps. Beelden die meet 16 bij 16, 24 met 24 of 48 met 48 pixels maken de beste iconen. Als de afbeelding die u gebruikt, is onregelmatig van vorm of extreem groot, gebruik beeldbewerkingssoftware om het beeldformaat aan te passen of selecteer een gedeelte van het beeld dat is vierkant.
  • Beelden die zeer grote of onregelmatig van vorm kan moeilijk of zelfs onmogelijk om goed te kunnen bekijken na omzetting in pictogrammen zijn.