Procedure voor het opnieuw installeren van Windows XP

Het opnieuw installeren van een besturingssysteem is een soort noodzakelijk kwaad. Soms, als u uw opties het oplossen van problemen hebt uitgeput, ben je achter met geen andere keuze dan om Windows opnieuw te installeren. Het proces is niet ingewikkeld, maar het kan tijdrovend zijn. Zorg ervoor dat u alles hebt gedaan om uw software problemen op te lossen voordat het opnieuw installeren van Windows XP.

zacht opnieuw installeren

U kunt het uitvoeren van een eenvoudige, "zachte" opnieuw installeren van Windows zonder bestanden te verliezen. Start de computer op in Windows normaal. Back-up van uw "Mijn documenten" map en bladwijzers (als je Internet Explorer gebruikt), open dan uw cd-rom-station en plaats de Windows XP-installatieschijf. Kies "Upgrade (aanbevolen)" en klik op "Next" om verder te gaan. Deze herinstallatie methode vervangt de core-bestanden van het besturingssysteem, maar niet van uw harde schijf te formatteren, zodat alle bestanden die u hebt toegevoegd blijven intact.

Accepteer de licentieovereenkomst en volg de aanwijzingen op het scherm om Windows XP opnieuw te installeren. U wordt gevraagd om uw licentiesleutel, die ofwel op uw Windows XP cd-doosje of op de service tag op uw computer (voor OEM opstellingen van bedrijven als IBM, Dell of HP). De computer wordt opnieuw opgestart wanneer de installatie is voltooid.

Installatie herstellen

Voor meer serieuze besturingssysteem problemen die niet werden gerepareerd door een zachte herinstallatie, overweeg dan het herstellen van het besturingssysteem. Plaats de Windows XP-schijf en sluit alle vensters die pop-up, dan sluit de computer uit. Schakel het systeem weer in en zoek naar de "Druk op een toets te starten vanaf CD" prompt; staking een toets wanneer je dit ziet. (Als het bericht niet verschijnt, moet u wellicht uw BIOS en verander de opstart volgorde.)

Druk op "Enter" om de installatie van Windows XP te starten. Lees de licentieovereenkomst en druk op F8 te accepteren. U krijgt een scherm te zien met de huidige vermelde Windows-installaties - er mag slechts één, zolang je nog niet XP meerdere keren op verschillende partities geïnstalleerd. Gebruik de pijltjestoetsen om uw installatie en druk op "R" te selecteren om de installatie te repareren. Dit proces duurt slechts een paar minuten.

clean opnieuw installeren

Als de twee procedures tot nu toe geschetst het probleem niet hebben opgelost, moet u de computer formatteren en beginnen vanaf nul. Back-up van alle belangrijke gegevens op uw harde schijf naar een externe bron, zoals een draagbare harde schijf of een reeks van data-cd's of dvd's. Plaats de CD-ROM en opstarten van Windows XP naar de cd, zoals je deed om de installatie te herstellen.

Druk op "Enter" en vervolgens op "F8" om de overeenkomst te accepteren. Druk op "Esc" te omzeilen herstel van de vorige installatie en over te gaan tot het formatteren en opnieuw te installeren vanaf nul. Hiermee worden alle gegevens gewist op uw harde schijf en een schoon exemplaar van Windows XP te installeren. Je moet al je programma's opnieuw installeren.

Gebruik de pijltjestoetsen om de bestaande C te selecteren: schijf partitie waar u wilt Windows XP te installeren en druk op "Enter" om uw keuze te bevestigen. Kies de "Formaat de partitie met het NTFS-bestanden systeem" en druk op "Enter" om verder te gaan. Windows XP formatteert de partitie en dan begint de installatie van Windows. Volg de aanwijzingen op het scherm om XP te installeren.

Voordelen van Clean Installeert

In sommige gevallen kan het best zijn om een ​​schone installatie van Windows XP, waaronder het formatteren van de harde schijf uit te voeren, vooral als u uw PC voor een lange tijd heb gehad. Opnieuw installeren geeft je een frisse start en verwijdert programma's die u niet hebt gebruikt in een tijd, die nemen kostbare schijfruimte en soms systeembronnen. Vaak, na een herinstallatie, uw computer is sneller en loopt meer als het deed toen je voor het eerst kocht.