Hoe maak je een website met behulp van VBS script maken

In tegenstelling tot de scripting talen zoals JavaScript, Visual Basic Script (VBS) is een server-side scripting taal, wat betekent dat de server moet hebben speciale software geïnstalleerd om het te gebruiken. In dit geval, om webpagina's die VBS gebruiken om hun inhoud het genereren van maken, moet u een kopie van Microsoft's ASP.NET engine te installeren. ASP.NET is gratis en wordt zelfs geleverd met Visual Studio 2010 Express Visual Web Development Tool om u te helpen uw pagina's te maken.

instructies

1 Installeer ASP.NET van de website van Microsoft als u nog niet hebt gedaan (zie bronnen).

2 Start "Microsoft Visual Web Developer 2010 Express" in het menu Start.

3 Klik op "File" en "New Project." Zorg dat "ASP.NET Web Application" is geselecteerd en klik op "OK." Dit zal een eenvoudige applicatie met eenvoudige web content binnen te creëren. U kunt de ingebouwde webserver te starten en bekijk de standaard pagina door te klikken op de groene pijl.

4 Plak de volgende Visual Basic Script code in het project:

Welcome to the world of Visual Basic Script web programming. The current time is

& Lt;% Dim currentTime = Now ()%>

& Lt;% = Hour (TIJDWAARDE)%>:

& Lt;% = Minute (TIJDWAARDE)%>:

& Lt;% = Tweede (TIJDWAARDE)%>.

Zoals u kunt zien, zijn alle secties van Visual Basic Script geplaatst binnen <%%> -tags. Er is echter één uitzondering. Op de derde regel, kun je zien dat de tag "<% =" wordt gebruikt in plaats. Het gelijkteken zegt output naar de browser ongeacht het resultaat van de functie.

Merk op dat, aangezien dit als HTML wordt geschreven, worden alle nieuwe lijnen genegeerd, tenzij ze onder de tag HTML <p>. Dit laat ons toe om de secties van de code te scheiden in hun eigen lijnen, terwijl de uitvoer op één regel. De uitvoer van deze code zal zijn:

Welkom in de wereld van Visual Basic Script web programmeren. De huidige tijd is 12:23:23.

Klik op de groene pijl om de resultaten te zien. Als de groene pijl grijs is, dan moet je klikt u op de stopknop (blauw vierkant) om de vorige exemplaar van uw web-applicatie te stoppen.

Hints

  • U kunt ook insluiten VBScript direct in een website met behulp van de <script> -tags. Dit bespaart belasting van de server, omdat de klant het script wordt uitgevoerd. Echter, deze scripts alleen Windows computers draaien met behulp van Internet Explorer als hun browser. Uw Firefox, Chrome en Safari-gebruik van de gasten ziet alleen een fout!