Wat zijn Logic Expressions?

Een logische expressie middel van een functie beschrijven van logica: de logische poort. Logische poorten vormen de basis voor Booleaanse vergelijkingen, die vaak worden gebruikt om databases of computerkringen ontwerpen en gebouwd op een binair systeem dat slechts twee toestanden acht. Deze staten zijn wiskundig vertegenwoordigd door nul en één, staan ​​in voor de tegengestelde toestanden, zoals "ja / nee" of "waar / niet waar."

logische poorten

Er zijn zeven basistypen logische poorten, maar in het algemeen alle logische poorten hebben twee ingangen en één uitgang. Op basis van regels aan de ingangen, logische poorten berekenen of een uitgang een "ja" of "nee" - ". False" een "echte" vers a Elke logische poort kan worden gecombineerd met andere logische poorten ingewikkelde bewerkingen.

AND en OR

AND en OR zijn twee van de meest elementaire soort logische poort. En wijst de ene staat als "0", "ja" of "true" en de andere staat als "1", "nee" of "false," en dan bepaalt het resultaat van de expressie. Bijvoorbeeld, als één ingang gelijk is aan nul (ja / true) en de ingang beide gelijk aan één (geen / false), het resultaat false - als beide ingangen overeenstemmend met een ware resultaat opleveren moet. OF-poorten verschillen en dat slechts één van de ingangen waar moet zijn opdat het resultaat waar is; Zolang één of meer waar is, kan het resultaat waar zijn.

inverter NIET

Niet kunnen worden samengevoegd AND en OR uitdrukkingen en elimineert een van de toestanden, zodat er slechts één ingang - en één uitgang. NIET inverters worden vaak gebruikt in situaties waarin een circuit moet worden ontworpen om te functioneren maar op één manier of bijbehorende gegevens te verwijderen bij het zoeken van een database.

toepassingen

Logische expressies en poorten worden gebruikt bij het ontwerpen van circuits voor computersystemen, zoals circuits zelf zijn binaire in functie: circuits kan ofwel "op" zijn of "off." Database engineers gebruiken logische expressies en poorten bij de planning van databases die grote hoeveelheden informatie op een logische, detecteerbaar manier op te slaan. In deze gevallen worden de databases ontworpen op de back-end doorzoekbaar te zijn met behulp van Booleaanse zoeken op de front-end, zodat gebruikers kunnen zoeken naar een trefwoord, een combinatie van zoekwoorden, één zoekwoord of de andere of alle gegevens die niet bevatten een zoekwoord.