Wat zijn StuffIt bestandsextensies?

Wat zijn StuffIt bestandsextensies?


In 1987, Raymond Lau was nog op de middelbare school toen hij de eerste versie van StuffIt, een Macintosh-only archivering compressie utility ontworpen om de bestandsgrootte te verminderen voor de opslag en het transport gecreëerd. In een tijdperk van floppy disks en connectiviteit dial-up, het comprimeren van bestanden, zodat ze zou kunnen passen op de verwijderbare media van de dag kan het verschil maken tussen het verzenden van een drukkerij project om een ​​servicebureau voor de film output en niet in staat om uw project te produceren. StuffIt werd een grote hit op online diensten, zoals CompuServe, waar de gebruikers per minuut betalen voor de verbinding tijd en een manier om de grootte van de materialen die ze up- en download verminderen nodig. Vandaag de dag, terwijl de StuffIt opent ZIP en RAR archieven, zijn native bestandsextensies blijven SIT, SEA en SITX.

Het SIT File Format

Adequaat genoeg voor een bestand compressieprogramma, StuffIt, de belangrijkste extensie is een afkorting van de naam van het product. Oorspronkelijk, het creëren van StuffIt archieven en uitpakken van het SIT bestandsformaat nodig het kopen van een shareware licentie rechtstreeks van Raymond Lau, die zich een weg betaald via MIT met zijn shareware verdiensten. Een SIT-bestand kan meerdere documenten van elk formaat bevatten. Het product werd een commerciële toepassing in 1990 na Lau de marketing rechten op Aladdin Systems overgedragen.

De SEA File Format

"SEA" staat voor "Self-uitpakkend archief." De SEA-formaat uitgebreid op SIT-bestanden door de mogelijkheid om de inhoud uit te pakken zonder het gebruik van de applicatie StuffIt - of het op grote schaal beschikbaar StuffIt Expander die woonde op het bureaublad van elke Macintosh-gebruiker voor de generaties van de Mac OS. SEA bestanden zijn iets groter dan SIT bestanden met dezelfde inhoud omdat ze de programmacode nodig zelfextraherende omvatten.

De SITX File Format

In 2002, Aladdin Systems introduceerde de re-engineered StuffIt X, een nieuwe versie van het SIT compressie-algoritme. De "X" in de productnaam was een knipoog naar de nieuwe generatie Mac OS X-besturingssysteem, maar dit was eigenlijk de tweede versie van StuffIt te draaien onder Mac OS X. StuffIt X SIT-bestanden, maar eerdere generaties van StuffIt couldn kon uitpakken 't verwerken SITX bestanden. bestandspictogrammen Het nieuwe formaat wordt verricht een kleine rode stip om ze te onderscheiden van de indeling van hun voorganger. Gebruikers klaagden over het gebrek aan compatibiliteit met bestaande StuffIt software, maar is verheugd over de nieuwe indeling van de hogere compressie - tot 20 procent, afhankelijk van de inhoud van het bestand - en haar steun voor lange bestandsnamen en bestandsrechten.

In de toekomst

In 2005, Smith Micro Software overgenomen Allume Systems, als Aladdin Systems zichzelf had omgedoopt. Today's StuffIt productlijn omvat Windows-versies van de voorheen alleen voor Mac-hulpprogramma roster. Op de Mac, veranderingen in de bestandsformaten weg van de resource fork / data fork structuur zo ingewikkeld Mac-naar-pc-bestand overdracht had verminderd ook de noodzaak voor StuffIt's resource-fork behoud van algoritmes en spelt het einde van oprichting StuffIt's in de Mac OS. In 2005, met de introductie van Mac OS X 10.4 Tiger, de StuffIt compressie motor niet meer kwam gebundeld met de Mac OS. Vandaag de dag, wanneer een Mac-gebruiker een bestand archief maakt door haar besturingssysteem, ze is het produceren van een ZIP-bestand, niet een SIT of SITX.