Wat zijn TDS en DNS-instellingen?

Wat zijn TDS en DNS-instellingen?


Internet-protocollen zijn moeilijk concepten te beheersen en te werken, zelfs met een internet service provider als TDS. Precisie en accurate registratie is essentieel voor het houden van uw netwerkverbinding intact, of u nu een toevallige websurfer of het beheren van Internet servers. Houd een notebook van vitale nummers, waaronder het nummer voor Domain Name Servers (DNS), uw wachtwoorden en helpdesk contact informatie, zodat u bronnen te vertrouwen op in geval van problemen te hebben.

IP-adressen

Een IP-adres is een uniek nummer voor elke inrichting op het internet. Om te verzenden en ontvangen over het Internet, dit aantal is essentieel. Net als alle e-mail moet afkomstig zijn en worden geleverd aan adressen, dus moet Internet informatie. Het IP-adres is dat. Een dynamisch IP-adres toegewezen wanneer de gebruiker zich in het netwerk. Dynamische adressen zijn voor de meeste gebruikers. Gebruikers met hun eigen e-mail of web server nodig hun eigen IP-adressen.

DNS

Domain Name Servers worden ingesteld bij het configureren van uw computer voor Internet gebruik met TCP / IP. Dit wordt vaak gedaan door uw Internet provider, maar u kunt een speciale DNS te bieden of bouw je eigen naam server. DNS dient als een gemakkelijk te gebruiken naamgeving systeem dat wordt omgezet in een 12-cijferig IP adres wanneer een gebruiker een website zoekt. uw DNS-instellingen instellen in uw Internet Protocol eigenschappen zal uw computer direct naar de server die het nodig heeft voor het surfen op internet.

Instellen van DNS in Mac en PC

Voor OSX Leopard-gebruikers, ga naar systeemvoorkeuren onder het Apple-menu. Klik vervolgens onder "Internet" en "Netwerk", selecteer "Network". Klik op de knop "Advanced" en het volgende scherm kunt u DNS-servers op het tabblad DNS toe te voegen.

DNS-instellingen voor TDS

Internet TDS Telecom wijst servers, maar gebruikers die wensen om een ​​statisch IP-adres gebruiken, kunnen dit gebruiken als uw primaire DNS: 216.165.129.158. De secundaire DNS moeten worden ingesteld op: 216.170.153.146.