Hoe maak je een kop- en voetteksten in APA Stijlsamenstelling

Hoe maak je een kop- en voetteksten in APA Stijlsamenstelling


American Psychological Association (APA) stijl is een set van het formatteren van richtlijnen voor schrijvers het inzenden van werk naar APA tijdschriften. Veel universiteiten, kranten en uitgeverijen verwachten nu dat auteurs om APA-stijl te volgen. Enkele van de meest specifieke APA regels gelden voor het gebruik van kop- en voetteksten. Gelukkig kan elk document worden gewijzigd om APA normen te voldoen door het volgen van een paar eenvoudige stappen.

instructies

1 Maak de running hoofd. Op de voorpagina van het document, typt u de zin "Running head:" precies zoals het hier wordt weergegeven, met een hoofdletter "R", een kleine letter "h" en een dubbele punt aan het eind. Direct na deze uitdrukking, typt u een verkorte versie van de titel van het document, onder 50 tekens en volledig in hoofdletters.

2 Maak de pagina header. Een kopie van de eerste twee of drie woorden van het lopende hoofd naar de pagina header te maken. Dit wordt weergegeven in de rechter bovenhoek van het document, gevolgd door vijf ruimten en vervolgens het paginanummer. Hoofdletter de eerste letter van elk woord in de koptekst van de pagina, maar typt u de rest van de letters in kleine letters.

3 Vermijd het gebruik van voetteksten als dat mogelijk is. Voetteksten verschijnen zelden in APA-stijl essays. In-text citaties end-notes en gedetailleerde bibliografie├źn voorkeur boven voetnoten. Pagina nummers verschijnen in de rechterbovenhoek van de pagina, net als een verkorte versie van de titel. Alle andere materialen relevant is voor de inhoud in het lichaam van het artikel.

Hints

  • Controleer de specifieke richtlijnen van de universiteit of de werkgever voor het indienen van uw werk. Veel instellingen en bedrijven bepalen APA-stijl, maar hebben hun eigen specifieke regels over het formatteren. Style kan een triviale detail lijken, maar studenten kunnen merken verliezen en schrijvers hebben hun werk afgewezen indien de opmaak regels niet strikt worden opgevolgd.