Hoe een bestand in Visual Basic Delete

Een deel van de programmering is het maken van uw aanvraag gemakkelijk voor de gebruikers. Interactie met het huidige bestand systeem is belangrijk voor sommige toepassingen waar de gebruiker toevoegt, redigeert en verwijdert bestanden. Weten hoe om bestanden te manipuleren is belangrijk, vooral voor programmeurs die desktop applicaties te creëren. Misschien wilt u automatisch verwijderen van bestanden die worden gebruikt in de aanvraag, of persoonlijke bestanden, vraagt ​​de gebruiker voor verificatie.

instructies

1 Verwijder het bestand permanent. Want achter de schermen bestanden die geen input van de gebruiker nodig hebben, dit voorbeeld laat zien hoe een bestand te verwijderen zonder enige bevestiging.
My.Computer.FileSystem.DeleteFile (\ "C: \ deletemyfile.txt \")

2 Bevestig verwijderen proces. Voor bestanden die eigendom zijn van de gebruiker, de bevestiging is van belang voor het geval dat een knop is ingedrukt of een proces per ongeluk wordt gestart. De gebruiker kan het proces wilt annuleren. Dit voorbeeld laat zien hoe u een bestand pas na bevestiging van de gebruiker te verwijderen.
My.Computer.FileSystem.DeleteFile (\ "C: \ deletemyfile.txt \", _

FileIO.UIOption.AllDialogs, FileIO.RecycleOption.DeletePermanently, FileIO.UICancelOption.DoNothing)

3 Stuur verwijderde bestand naar de prullenbak. Voor extra bescherming voor de gebruiker en uw toepassing, kunt u ervoor kiezen om het bestand naar de prullenbak. Het voorbeeld stuurt het bestand naar de prullenbak in het geval dat moet worden teruggevorderd.
My.Computer.FileSystem.DeleteFile (\ "C: \ deletemyfile.txt \", _
FileIO.UIOption.AllDialogs, FileIO.RecycleOption.SendToRecycleBin)

Hints

  • Voor extra beveiliging kunt u hernoemen en back-up van bestanden binnen de applicatie voor herstel.