Het wijzigen van een Sidebar achtergrondkleur met een WordPress Theme

Het wijzigen van een Sidebar achtergrondkleur met een WordPress Theme


In WordPress, sidebars bevatten vaak widgets - kleine programma's die inhoud weer te geven, zoals menu's of agenda's - en andere informatie aan de zijkant van uw belangrijkste blog content. Sidebars voorkomen in hun eigen bestanden, de primaire wezen sidebar.php. U kunt deze bestanden openen vanuit de WordPress dashboard en controleer de HTML om informatie die u nodig hebt om een ​​zijbalk van achtergrondkleur veranderen in de style sheet te krijgen. De style.css stylesheet bestand bevat Cascading Style Sheet (CSS) code die het uiterlijk van je hele blog bestuurt.

instructies

1 Meld u aan bij de WordPress dashboard van de wp-admin directory van uw website. Navigeer naar het scherm "Appearance" en klik op de link "Editor" onder "Appearance" op het linker menu. Klik op de link naar uw zijbalk bestand onder de "Sjablonen" rubriek.

2 Zoek de div of sectie tags die rond je zijbalk in de code. Voeg een paar verpakken van div-tags als je geen, en geef ze een ID-naam. Hier is een voorbeeld van de zijbalk code:

<Div id = "primary" class = "sidebar">

<? Php if (function_exists ( 'dynamic_sidebar') || dynamic_sidebar ( 'Primaire Sidebar')!):?>

<? Php endif; ?>

</ Div>

In het bovenstaande voorbeeld, zou je de naam ID "primary" uit de eerste div tag nodig. Sla het bestand op als je het veranderd.

3 Open het style.css bestand in uw thema-editor door te klikken op de link onder "Templates." Kijk voor een selector zoals "#idname 'waar' idname" is de ID-naam van uw verpakking div of sectie-tags. Als u dit niet selector te zien, toe te voegen aan de onderkant van het bestand. Bewerk uw CSS-code, zodat het er als volgt uitziet:

idname {

background-color: #cecece;

}

De bovenstaande code laat zien hoe de achtergrondkleur is ingesteld voor de div of sectie met een ID-naam "idname." Uw selector kunnen andere woning-waarde-paren.

4 Wijzig de waarde van 'background-color "om de code voor de kleur die u wilt gebruiken. U kunt gebruik maken van de naam kleuren zoals "rood" of "paars", hexadecimale kleurcodes zoals "# ff0000" of RGBA (rood, groen, blauw en Alpha) codes als "RGBA (255, 255, 0, 0,5)" semi specificeren -Transparant kleuren. Sla het bestand op nadat u klaar bent.

Hints

  • Maak altijd een back-up van uw WordPress theme bestanden voordat ze te bewerken.