Hoe maak je grafieken voor Math op computers

Hoe maak je grafieken voor Math op computers


Het is nuttig om te kunnen zien wat een grafiek van een veeltermvergelijking eruit ziet, vooral bij het leren hoe deze problemen te doen voor de eerste keer of om dubbel te controleren uw opdrachten. Grafische rekenmachines zijn een alternatief voor het gebruik van uw computer, maar als je geen toegang hebt tot een van deze hebben er een online tool op Webgraphing.com dat u zal toestaan ​​om uw vergelijking in te voeren en bekijk de resulterende grafiek.

instructies

1 Open uw webbrowser en ga naar Webgraphing.com. Er is een link naar deze site in de sectie 'Resources' van dit artikel.

2 Selecteer het gereedschap dat het meest geschikt is voor uw behoeften. Als u een polynoom zoals y = x ^ 3 + 3x ^ 2 - ". Basic" 4x + 2, selecteer Als je de vergelijking maakt gebruik van trigonometrie zoals sin, cos, tan, selecteer "Geavanceerd." Voor ons voorbeeld, selecteer "Basic."

3 Voer uw polynoom in de calculator met de knoppen. In ons voorbeeld gebruiken x ^ 3 + 3x ^ 2 - 4x + 2. U kunt ook knippen en plakken die vergelijking mogelijk in het tekstvak wordt geschreven. Als uw vergelijking is in die notatie, kunt u hetzelfde doen. Klik op de "Graph het" knoop als u klaar bent.

4 Voer een nieuwe vergelijking als de jouwe grafiek wordt weergegeven, of u kunt met de rechtermuisknop op de grafiek en opslaan als een image-bestand op uw computer.