Hoe maak je FLAC-bestanden te branden op een audio-cd

Hoe maak je FLAC-bestanden te branden op een audio-cd


FLAC-bestanden zijn een verlies-less audiocompressie type dat de volledige kwaliteit van de audio-opname behoudt. Een FLAC-bestand biedt u een van de hoogste kwaliteit audio-bestanden beschikbaar, waarbij alle van de fijne kneepjes van de originele muziek intact voor uw luisterplezier. Het probleem met FLAC is dat het niet wordt ondersteund door alle media-spelers en kan moeilijk te branden op een cd te zijn. Gelukkig zijn er vele bronnen van gratis software die zijn gericht op het branden van FLAC-bestanden op een cd om naar te luisteren in de auto of op je home audio systeem.

instructies

1 Zoek en installeer een freeware conversie tool. De FLAC pagina's hieronder verwezen bevatten lijsten van programma's die u kunt gebruiken. Een zoektocht met behulp van een serach motor kan ook resultaten op. Bij het zoeken, gebruik dan een term als "FLAC naar WAV" of "FLAC naar MP3" om het juiste programma te vinden. Het omzetten van de FLAC naar WAV kunt u cd's die in elke CD-speler kan worden afgespeeld maken, terwijl de mp3's vereisen een CD-speler met de mogelijkheid om MP3-cd's te lezen. Zodra u het programma dat zal werken voor u te vinden, downloaden en volg de aanwijzingen van de website te installeren.

2 Converteren het FLAC. Open uw nieuwe programma en volg de instructies op het omzetten van de FLAC-bestand. De meeste programma's hebben een optie van wat bestandstype dat u wilt de FLAC om te zetten, evenals een optie waar u het aangemaakte bestand op te slaan. Sla het nieuwe bestand in een map die u zult herinneren om later te openen in het brandproces. Als u hulp nodig hebt, gebruik de helpfunctie in het programma of ga naar de website waar u het programma gedownload voor verdere assistentie.

3 Brand de CD. Speel de bestanden eerst in een audio-programma om ze te testen om ervoor te zorgen dat de nieuwe bestanden zoals ze moeten klinken. Zodra je dit hebt gedaan, gebruik uw favoriete authoring programma om de CD te branden met behulp van de nieuw aangemaakte bestanden. Als u de FLAC-bestanden geconverteerd naar WAV, kunt u Windows Media Player gebruiken om uw cd te branden. Als u geconverteerd naar MP3 of een ander bestandstype, kunt u andere freeware brandprogramma's gebruiken om je muziek op een cd gezet.

Hints

  • Het downloaden van een uitvoerbaar bestand van een onbekende site kan gevaarlijk zijn voor uw computer. Zorg ervoor dat u uw antivirussoftware heeft ingeschakeld bij het zoeken naar de conversie programma's voor dit project.