Hoe maak je Lees een sequentiële bestand in C

File input en output is een belangrijk vermogen van elke programmeertaal, aangezien het programma te lezen en te schrijven bestanden. In de C-programmeertaal, file input en output maakt deel uit van de basis syntax en behoort tot de "cstdio" bibliotheek. Om een ​​bestand te kunnen lezen, moet het bestand worden geopend en elk personage te lezen sequentieel. Het lezen van een bestand op deze manier is een geweldige manier om jezelf te introduceren aan de "cstdio" bibliotheek.

instructies

1 Open de C IDE door te klikken op het pictogram. Maak een nieuw project door te kiezen voor "File / New / C Project." Een nieuwe C project is gemaakt en een blanco broncode bestand verschijnt in de belangrijkste editor venster.

2 Importeer de "Cstdio" library met behulp van de volgende regel code:

omvatten <stdio.h>

3 Maak een hoofdfunctie door het schrijven van de volgende code:

int main ()

{

}

4 Verklaren een pointer naar een bestandstype door het schrijven van de volgende tussen de accolades van de belangrijkste functie. Alle code vanaf hier op gaat tussen de accolades van de belangrijkste functie, in volgorde.

FILE * pfile;

5 Een bestand openen voor het lezen met de functie fopen (). U moet de naam van het bestand naar de functie gaan, dus als uw tekst bestand met de naam "test.txt", moet u om dit te schrijven:

pfile = fopen ( "text.txt", "r");

6 Verklaar een char soort als volgt uit:

char c;

7 Doorloopt het bestand na elkaar, op zoek naar elk teken langs de weg. Een speciale EOF (einde van het bestand) karakter markeert het einde van het bestand, dus je wilt om te zoeken naar dat. Een manier om te kijken naar een personage is om de functie fgetc () te gebruiken. Je kunt testen om te zien of het karakter is een EOF-bestand als volgt uit:

while ((c = fgetc (pfile))! = EOF)

{

}

8 Print elk personage in het bestand. Dit is optioneel, maar het illustreert dat het bestand wordt sequentieel gelezen. Je moet de volgende regel tussen de accolades van de while-lus te zetten:

printf ( "% c ', c);

9 Compileren en uitvoeren van het programma. Het programma zal de uitgang van alle tekst uit het tekstbestand naar de console.