Hoe kan ik Excel SUMPRODUCT functie te gebruiken

Hoewel het vaak wordt gebruikt voor een lange reeks cijfers vermenigvuldigen, kan Excel SOMPRODUCT worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van wiskundige vergelijkingen uitvoeren. SUMPRODUCT is een van die schijnbaar eenvoudige functies die steeds van onschatbare waarde als je de mogelijkheden te leren. Het is vooral handig bij het berekenen van de kosten voor voorraadbeheer.

instructies

1 Begin met het opzetten van uw gegevens. Als u probeerde te inventariseren te berekenen, kunt u een aantal eenheden in A1, het aantal eenheden per geval in B1, en de prijs van elke eenheid in C1 in te voeren. Voer dezelfde gegevens voor een ander produkt beginnen in A2, enzovoorts, totdat alle gegevens ingevoerd.

2 Bepaal de kosten van uw voorraad door te klikken op de cel waarin u de weergegeven informatie wilt.

3 Gebruik de SUMPRODUCT functie door het invoeren = SOMPRODUCT (A1: A3, B1: B3, C1: C3) en beweeg je muis. De resulterende numerieke waarde zal de totale kosten van uw voorraad zijn.

4 Reken deze numerieke waarde aan valuta door met de rechtermuisknop te klikken met de muis over het nummer om te zetten.

5 Kies "Cellen opmaken." Dit opent een menu voor u om te kiezen hoe je wilt dat de gegevens moeten worden weergegeven. Als je de kosten voor voorraadbeheer werden berekenen, bijvoorbeeld, kon je "Currency" selecteren om het resultaat als een monetaire waarde weer te geven.

Hints

  • U kunt ook wijzigen van de SOMPRODUCT formule om de prijs van slechts de kauwgom of candybars door aanpassing van de cellen opgenomen in de berekeningen te bepalen.