Hoe maak je een SSD Wipe

Hoe maak je een SSD Wipe


Een veel voorkomende misvatting onder de gemiddelde computer gebruikers is dat het verwijderen van bestanden van uw solid state drive (SSD) is hetzelfde als het afvegen van de data. Dit komt omdat wanneer bestanden en mappen worden gewist, lijkt er meer schijfruimte op uw harde schijf zijn. Het probleem is dat slechts wissen van gegevens is niet volledig verwijderd. Volgens Gizmodo.com, wordt er een gewiste bestand niet volledig verwijderd uit uw SSD totdat het bestand wordt vervangen door nieuwe data. Gelukkig zijn er een aantal beproefde methoden voor een SSD met succes af te vegen.

instructies

Macintosh OS X

1 Plaats de SSD in de sleuf op uw laptop, of in de externe SSD-schijf lezer aangesloten op uw computer. Zet de computer aan en plaats de OS X-systeem schijf die bij uw Mac kwam.

2 Selecteer de gewenste taal en het welkomstscherm OS X verschijnt. Klik op het icoon Open Schijfhulpprogramma in het Installer menubalk. Wacht tot het Disk Utility venster te openen, en selecteer uw SSD in de lijst met stations in het linkerpaneel van het venster.

3 Klik op het tabblad "Erase" op de rechterkant van het venster Schijfhulpprogramma. Klik op de Volume Format drop-down menu en selecteer "Mac OS X Uitgebreid (journaled)." Klik op de naam van het station veld, en voer een naam voor de SSD nadat het is gewist.

4 Klik op de radio icoon in de voorkant van de optie 7-Pass Wissen. Klik op de knop OK, gevolgd door de knop "Erase". Wacht tot de OS X om de gegevens te verwijderen uit uw SSD.

Windows

5 Steek je SSD-schijf in de sleuf op uw computer of in uw externe SSD schijf lezer. Zet uw computer en klik op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het bureaublad scherm.

6 Klik op de zoekbalk in het menu Start en typ "Systeembeheer." Klik op het pictogram Systeembeheer voor een bevolkte lijst met toepassingen. Dubbelklik op "Computerbeheer" uit de lijst. Voer uw administratieve inloggegevens, en klik op de knop "Doorgaan" om verder te gaan.

7 Klik op het icoon "Storage" in de uiterst links van het venster Computerbeheer. Dubbelklik op 'Disk Management "onder het pictogram Storage. Een klein venster genaamd "Schijf initialiseren" verschijnt. Klik op je SSD binnen het venster, selecteer de optie Master Boot Record (MBR), en klik op OK. Het venster wordt gesloten en de schijf informatie wordt weergegeven in het middelste deelvenster van het venster Computerbeheer.

8 Scroll naar beneden in de ruit van het venster Computerbeheer centrum totdat u de informatie van uw SSD. Klik op de SSD info, klik met de rechtermuisknop en klik op "Nieuw eenvoudig volume." The New Simple Volume Wizard verschijnt. Klik op de knop "Next" tweemaal. Selecteer vervolgens een stationsletter uit het drop-down menu in het raam. Klik op de knop "Next".

9 Selecteer de "Formaat dit volume met de volgende instellingen" optie. Stel het bestandssysteem naar NTFS, de allocatie unit size op standaard en typ de naam van de SSD in het tekstveld Volume Label. Klik op de knop "Volgende" om verder te gaan. Klik op de knop "Finish" om de SSD-schijf te wissen.

Hints

  • Er zijn een paar beveiligingsopties voor het wissen van een rit in OS X: Do not Erase Data, Zero Out Data, 7-Pass Erase en 35-Pass Erase. Volgens de Universiteit van Delaware, een 7-Pass Erase voldoende door de overheid normen voor het wissen van gegevens van een harde schijf.