Hoe de Latency in AmpliTube Fix

Hoe de Latency in AmpliTube Fix


Overmatig latency is een veelvoorkomend probleem voor de digitale audio-producent. De term verwijst naar de vertraging tussen het creëren van een audio-event, zoals een elektrische gitarist het vinden van een akkoord, en de aankomst aan de uitgang. Per definitie elk audiosignaal ervaart een zekere vertraging; het is onmogelijk om volledig te elimineren, maar kan worden geminimaliseerd om het punt dat onopgemerkt voor het oor. AmpliTube, een uitgebreide versterker modeling plugin door IK Multimedia, de neiging, net als de meeste versterker plugins, om vooral gevoelig voor latency kwesties. Echter, er zijn een aantal strategieën ter beschikking om de impact te minimaliseren.

instructies

1 Sluit uw audio-interface op uw computer via de meegeleverde USB-kabel. Alle van de meest voorkomende interfaces op de markt, met uitzondering van een aantal zeer geavanceerde apparaten, zijn USB-apparaten.

2 Sluit uw elektrische gitaar aan uw audio-interface en zet de audio-interface op.

3 Lancering AmpliTube in stand-alone modus. Hoewel het mogelijk is om de noodzakelijke parameter terwijl plugin modus binnen een hosttoepassing aanpassen middels zelfstandige activeren wordt de bron van latentiekwesties bij gebruik AmpliTube identificeren. AmpliTube wordt geopend en geeft de standaard interface. Het is niet nodig om een ​​audio-ingang vast - AmpliTube is ontworpen om de meest waarschijnlijke bron beschikbaar gebruiken.

4 Open het menu "Audio" en selecteer "Hardware-instellingen." window AmpliTube's "Hardware Settings" verschijnt.

5 Open de "Buffer Size" drop-down menu en selecteer een buffer grootte van minder dan de standaard parameter van 144, maar groter dan de laagste optie van 64. Hoewel een buffer grootte van 144 latency op de meeste hedendaagse systemen, sommige systemen moeten een minimum te beperken kan nog steeds ervaren overmatige latency afhankelijk van de hardware-installatie wordt gebruikt.

6 Speel een paar noten op je gitaar. Als u nog steeds te hoge latency ondervinden, verkleinen parameter buffer naar beneden. Idealiter zou een lagere buffergrootte latency problemen op te lossen, maar als de buffer te klein is, zal het signaal beginnen te breken, een verschijnsel genaamd "artefacten." Als het verminderen van de grootte van de buffer niet werkt, laat de instelling op het laagste punt beschikbaar is voordat artefacten een probleem geworden en sluit het "Hardware Settings" paneel.

7 Sluit alle toepassingen op uw computer die u niet gebruikt. Versterker modelleren is een RAM- en CPU-intensief proces - het vrijmaken van zo veel RAM-geheugen mogelijk helpt vaak om latency aanzienlijk te beperken.

8 Speel je gitaar opnieuw te testen voor latency na het sluiten van alle onnodige toepassingen. Als er te veel latency nog steeds aanwezig is, is het waarschijnlijk dat het probleem ligt bij uw audio-interface. Echter, het upgraden van uw RAM-geheugen tot 2 GB of hoger zullen soms het probleem oplossen.

9 Zorg ervoor dat alle stuurprogramma's of andere software in verband met uw audio-interface worden bijgewerkt om hun meest recente versie. Af en toe kan verouderde drivers in strijd zijn met de audio drivers of geluidskaarten op uw systeem. Download en installeer alle bijgewerkte stuurprogramma's voor uw apparaat van de website van de fabrikant.

10 Minimaliseer het virtuele effecten gebruikt in AmpliTube als de voorgaande stappen niet uw latency probleem niet op te lossen. Helaas kan dit de enige manier om het probleem op te lossen, maar moet worden gebruikt als een laatste redmiddel omdat het beperkt uw opties bij gebruik van de applicatie. Effecten zoals zware distortion, chorus en vooral reverb zijn zeer RAM- en CPU-intensieve.

Hints

  • Als geen van de hier beschreven maatregelen het probleem op te lossen, moet u uw hardware te upgraden of proberen met behulp van een andere audio-interface. Latentie kan een frustrerende probleem zijn, maar kunnen worden beheerd met deze werkwijzen in de meeste gevallen.
  • Sommige audio-interfaces zijn onder andere software, waardoor hun audio buffer kan worden aangepast. Als uw audio-interface beschikt over deze functie, vermindering van de audio buffer in stappen en test voor latentie bij elke aanpassing. Dit kan ook helpen met latency problemen.