Hoe te snijpunten met een grafiek Calculator Ontdek

Hoe te snijpunten met een grafiek Calculator Ontdek


Veel grafische rekenmachines zijn beschikbaar op de markt. Casio maakt verschillende net als Texas Instruments. U kunt ook online gaan en een gratis grafische rekenmachine op uw computer. Hoewel de manier waarop je elke calculator gebruiken is iets anders, een aantal basisfuncties en bewerkingen zijn dezelfde of soortgelijke voor elke rekenmachine.

instructies

1 Geef je mening over de theorie achter het snijpunt van bochten. Bedenk dat twee krommen elkaar snijden wanneer ze kruisen op een coördinatenvlak, en waarbij de oplossing voor de x-coördinaat en de y-coördinaat is gelijk.

2 Lees de gebruiksaanwijzing die bij uw grafische rekenmachine kwam. Ga naar het gedeelte over het invoeren van vergelijkingen.

3 Vul uw vergelijkingen in de juiste plaats op de calculator en druk op de "grafiek van de vergelijking" knop. Een grafiek zal verschijnen op het scherm.

4 Herhaal de vorige stap met alle vergelijkingen waarin u geïnteresseerd bent. De curve van elke vergelijking op het scherm verschijnen.

5 Neem je cursor en plaats het op een van de bochten. Beweeg de cursor langs de curve en je zult merken dat er een uitlezing voor zowel de x-coördinaat en de y-coördinaat van de plaats waar de cursor zich bevindt. Beweeg de cursor naar een punt waar de curven elkaar overlappen of kruisen, elkaar. Wees zo nauwkeurig mogelijk. Noteer de coördinaten van dit punt in een notebook met een potlood, zodat u het antwoord kan corrigeren als je voelt dat het nodig is. Herhaal deze handeling voor alle snijpunten.

Hints

  • Terwijl u snijpunten kan vinden op een grafische rekenmachine met geen idee van de theorie achter de wiskunde, moet u de stekker uit een algebra tekst boek en tenminste snel herziening van de basics, zodat je begrijpt wat uw antwoord betekent. Vergeet niet dat u uw antwoorden kunt nemen voor x op de snijpunten en steek ze in de vergelijkingen die u grafieken. Indien juist ging de nummers, de y coördinaten op te lossen in elke vergelijking moet hetzelfde zijn als de x-coördinaat is gelijk.
  • Je moet niet vergeten bij het gebruik van een rekenmachine, die alleen nauwkeurig tot op een eindige niveau kan zijn, dat uw antwoord is niet altijd helemaal mathematisch nauwkeurig, maar eerder een zeer nauwkeurige schatting, afhankelijk van uw rekenmachine en hoe u de parameters voor het scherm hebt ingesteld.