Hoe maak je een harde schijf via Windows of een opstartdiskette formatteren

Om een ​​schijf te gebruiken, moet u deze formatteren met een bestandssysteem. De twee bestandssystemen zijn NTFS en FAT32. Het wordt aanbevolen dat u het NTFS-bestandssysteem te gebruiken, omdat het FAT32-systeem heeft beperkingen op de bestandsgrootte. Als u de installatie van een tweede harde schijf, kunt u Windows of een opstartdiskette gebruiken om het te formatteren. De Boot Disk is de Windows-installatieschijf.

instructies

Het formatteren van een harde schijf door Windows

1 Open Computerbeheer. Klik op 'Start' en vervolgens op "Configuratiescherm" en vervolgens "Systeem en beveiliging," dan "Systeembeheer." Dubbelklik op "Computer Management."

2 Klik op "Disk Management" in de linker hoek.

3 Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf die u wilt formatteren en klik op "formaat." Zorg ervoor dat het gaat om formatteren met NTFS en klik op "OK" twee keer om de schijf te formatteren. Het formatteren van een schijf zal elke en alle bestanden op de harde schijf gewist. U kunt uw primaire vaste schijf niet formatteren met deze methode.

Hoe maak je een harde schijf formatteren Via een Boot Disk

4 Plaats de Windows installatie-cd in het schijfstation en start de computer opnieuw op te starten.

5 Druk op een toets om op te starten vanaf de schijf.

6 Selecteer de taal en vervolgens op "Next."

7 Klik op de knop "Install Now", controleer dan het vak aan de gebruikersovereenkomst en druk te accepteren "Next."

8 Selecteer Aangepast installeren en druk op 'Volgende'.

9 Klik op schijf opties, klik dan op "Format" om de harde schijf te formatteren.

Hints

  • De eenvoudigste manier om de harde schijf te formatteren is door middel van Windows. Windows XP niet kunt u de harde schijf van de installatie schijf te formatteren, zonder het installeren van Windows op het.