Hoe te schrijven met PowerPoint 2007

Hoe te schrijven met PowerPoint 2007


Volgens het onderzoek van neurowetenschappers, zoals Dr. John Medina, het gebruik van beelden is veel effectiever in de communicatie dan tekst alleen. Tekst alleen levert ongeveer 10 procent recall, maar het toevoegen van een afbeelding verhoogt herinneren tot 65 procent, zo blijkt uit onderzoek van Dr. LJ Najjar in een 1998 nummer van "Human Factors." PowerPoint is het meest krachtig wanneer beelden worden gebruikt om de betekenis te brengen en niet a priori tekst. Schrijven in PowerPoint moet worden beperkt tot de basisinformatie nodig zijn. De software voegt een Notes waar u alle extra informatie van uw onderzoek kunt invoeren, dus het is daar waar nodig, maar niet afleiden van uw presentatie.

instructies

1 Open een PowerPoint-presentatie. Klik op het tabblad "Invoegen" en klik op 'Beeld'. Selecteer een afbeelding die uw betekenis overbrengt in een emotionele, logische manier. Klik op de stip in de hoek van het beeld; Sleep de hoek tot het beeld de hele dia vult.

2 Klik op 'Invoegen' en klik op 'WordArt. " Kies een hoog contrast stijl uit de lijst. Vaak zal all-witte tekst opdagen best. Schrijf uw tekst. Gebruik zes woorden of minder. Hoe korter je tekst, hoe krachtiger het zal zijn. Een of twee woorden voldoende. Klik op de gestippelde rand van het tekstvak. Sleep deze naar de positie op de dia die u wilt. Linksboven en rechtsonder zijn goede plekken voor de tekst te steunen, maar niet overweldigen de afbeelding.

3 Typ het ondersteunen van informatie in de Notes gebied dat onder de dia in het venster PowerPoint. Deze tekst kan worden afgedrukt met hand-outs of zelfs als een pagina al op zijn eigen. Gebruik dit als speaker notes voor terwijl je de presentatie met behulp van de Presenter View-functie. Klik op 'Presentatie', controleer dan het vakje aan naast 'Gebruik Presenter View. " U ontvangt een monitor moet naar u toe en niet het publiek tijdens de presentatie van de Presenter View. U vindt de dia's van uw presentatie, evenals de tekst in uw Notes sectie te zien.

4 Klik op "Print", dan klikt u op de drop-down menu in de linker die zegt "Slides." Kies "Opmerkingen Page" uit de lijst. Klik op "Print". U vindt een overzicht van de aantekeningen in uw PowerPoint-presentatie te gebruiken als ofwel een hand-out of speaker notes hebben.

Hints

  • Oefen het geven van uw presentatie zonder het gebruik van PowerPoint in het geval er een technologie probleem. Vergeet niet, u bent de presentator en PowerPoint is er om uw boodschap te ondersteunen.
  • De zes-woord regel is niet in steen gebeiteld, maar het is een goed doelwit voor de tekst houden geconcentreerd en krachtig.