Hoe kan ik zien of mijn RAM Memory Stick werkt niet?

Hoe kan ik zien of mijn RAM Memory Stick werkt niet?


Voor uw computer uit te voeren op zijn best, het moet genoeg RAM (random access memory) om de programma's die u hebt geïnstalleerd draaien. Als je genoeg RAM geïnstalleerd om aan de eisen van uw programma's te voldoen, maar uw programma's niet draaien of ze lopen te langzaam, kan je een slechte RAM-memory stick te hebben. De eenvoudigste manier om RAM-geheugen sticks te controleren is om te zien of uw computer geeft de juiste hoeveelheid geïnstalleerd geheugen.

instructies

Windows XP

1 Klik met de rechtermuisknop op "My Computer." Vind het op uw bureaublad of door te klikken op het menu "Start".

2 Kies "Eigenschappen" in het menu.

3 Selecteer het tabblad 'Algemeen' op de doos dat verschijnt. De hoeveelheid geïnstalleerd RAM moeten worden vermeld.

Windows Vista

4 Klik op "Start."

5 Open het Configuratiescherm.

6 Kies "Systeem en onderhoud."

7 Klik op "Systeem." Controleer het gedeelte onder "Memory" voor het RAM-geheugen op uw computer is geïnstalleerd.

Windows 7

8 Klik op de knop "Start".

9 Klik met de rechtermuisknop "Computer" en kies 'Eigenschappen'.

10 Controleer het gedeelte "Systeem" voor "Installed memory." Dit geeft de hoeveelheid RAM-geheugen herkend door uw computer.

Windows Memory Diagnostic

11 Download het bestand Diagnostic Windows Memory van de website van Microsoft. De bestandsnaam is mtinst.exe. Zorg ervoor dat u het op te slaan naar een gemakkelijk te onthouden locatie.

12 Dubbelklik op het mtinst.exe bestand naar het Windows Memory Diagnostic setup te beginnen.

13 Kies of u een opstartschijf, die het diagnose-instrument op een diskette installeert, of dat u wilt dat het imago van de CD op te slaan op een schijf, die een CD-ROM zal creëren.

14 Plaats de diskette of cd-rom in het juiste station en start de computer opnieuw op te starten. Dit zal ertoe leiden dat uw computer op te starten vanaf de schijf die u hebt gemaakt.

15 Wacht terwijl de Windows Memory Diagnostic test uw RAM-geheugen.

Hints

  • Probeer opnieuw op te starten. Veel computers weer te geven van de hoeveelheid RAM-geheugen op hun startup schermen geïnstalleerd. Vergelijk het bedrag op het opstartscherm met het bedrag dat uw computer moeten installeren.
  • Als u de 32-bits versie van Windows draaien, kan uw computer van de hoeveelheid geheugen die bruikbaar is in plaats van het volledige bedrag geïnstalleerd. U moet de Windows Memory Diagnostic tool om uw RAM-geheugen te controleren draaien.