Hoe om duplicaten te elimineren in Excel 2007 functie countEr zijn een aantal redenen waarom je zou willen om te tellen hoeveel unieke waarden bestaan ​​in een Excel 2007 bereik waarin dubbele waarden aanwezig zijn. U kunt, bijvoorbeeld, zijn een sales manager en ik wil een lopend tabblad hoeveel totale verkopers zijn in uw kantoor met het oog op het berekenen van de gemiddelde volume van uw product wordt verkocht houden. Hoe het ook zij, het verwijderen van duplicaten bij het tellen van items een bereik is een eenvoudige taak die slechts een paar muisklikken.

instructies

1 Selecteer het bereik van de cellen waarvoor u de unieke waarden tellen door te klikken en slepen met je muis over hen. Controleer het bereik in een kolom met een unieke kop.

2 Klik op "Advanced" in het sorteren en filteren groep van het tabblad Data.

3 Klik op de "Kopiëren naar een andere locatie" optie in het pop-up venster. Beweeg de cursor in de "Kopiëren naar" veld, klik ergens in een lege kolom op het werkblad met de referentie cel in te stellen. Vink het vakje "Alleen unieke records" en klik op "OK." Dit zal een nieuwe kolom met gegevens die alleen de unieke gegevens van de reeks waarop u de filter in te stellen te creëren.

4 Klik op een lege cel in het werkblad. Beweeg de cursor naar het invoerveld aan de bovenkant van het scherm en voer de functie "= RIJEN" zonder de aanhalingstekens. Typ een linker haakjes, klik en sleep de muis vanaf de bovenkant van de nieuw gekopieerde bereik van de waarden naar de bodem.

5 Druk op de toets "ENTER" en de RIJEN formule zal verwerken, waardoor u met een telling van de unieke waarden van uw originele bereik.