Hoe je meedoet een Array in Excel 2007

Hoe je meedoet een Array in Excel 2007


Een van de hoekstenen van Microsoft Excel is de mogelijkheid te plotten de progressie van een gegevensreeks met formules. Echter, terwijl formules eenvoudige berekeningen uit te voeren en terug te keren resultaten, Excel geeft je ook de mogelijkheid om te werken met arrays, die verzamelingen van gegevens die in meerdere rijen en kolommen woonachtig zijn. Met matrixformules, kunt u meerdere niveaus van de berekeningen uit te voeren op een reeks gegevens in een keer en terug te keren een enkel resultaat, berekeningen uit te voeren op meerdere data-serie, of het uitvoeren van berekeningen alleen op cellen in een data-serie die voldoen aan bepaalde voorwaarden die u opgeeft.

instructies

1 Voer twee reeksen numerieke gegevens in de kolommen A en B. Vul de eerste 10 rijen van elke kolom.

2 Markeer de eerste tien rijen van de kolom C door te klikken en slepen met je muis. Het bereik van de cellen die u wilt selecteren is C1: C10.

3 Klik op de formule balk aan de bovenkant van het scherm. Typ "= A1: A10 * B1: B10" (zonder de aanhalingstekens). Hit "Ctrl", "Shift" + "Enter" als u klaar bent. Excel zij plaatst een instantie van de formule in elke cel van het geselecteerde bereik, waardoor de producten van de respectieve A- en B-waarden van elke rij in de C vakje naast hen. Je hebt zojuist je eerste matrixformule.

Hints

  • Matrixformules kunnen ook gebruikt worden voor complexere mathematica en kan worden gemaakt om de gegevens van de serie over verschillende werkbladen op dezelfde wijze als bellen belt gegevens van aangrenzende rijen. (Zie referentie 1)