Kan ik IM chat op mijn pc?

Kan ik IM chat op mijn pc?


Een instant messaging-programma is een software programma dat u verbinding maakt met een netwerk voor online chatten. Terwijl u verbonden bent met het netwerk, kan een vriend of familielid een bericht te sturen naar uw accountnaam en het netwerk levert de boodschap op uw computer onmiddellijk. Veel grote computersoftware en zoeken op het web bedrijven hebben IM-programma's die u kunt downloaden.

IM Networks

Drie van de meest bekende IM-netwerken zijn AOL Instant Messenger, Microsoft Network en Yahoo! Messenger. Elk van deze drie bedrijven levert een IM-programma dat verbinding maakt met het netwerk. Over het algemeen moet u downloaden van de bijbehorende programma voor een netwerk als u wilt chatten met één van haar leden. Echter, sommige software-ontwikkelaars ook programma's die tegelijk verbinding maken met meerdere IM-netwerken te verspreiden. Trillian is een multi-netwerk IM programma dat de AIM, MSN en Yahoo! Messenger netwerken ondersteunt, onder verscheidene anderen.

Kenmerken van IM

Het basiskenmerk van elke IM-programma is de mogelijkheid om te chatten met anderen via tekst gebaseerde berichten. Echter, veel IM-programma's hebben extra functies om de fundamentele IM-functionaliteit te verbeteren, zoals spraakoproepen, video chats en games. Enkele andere functies omvatten de mogelijkheid om geluiden toe te voegen en clip art aan uw IM-conversaties. De exacte functies zijn afhankelijk van het programma en IM-netwerk dat u gebruikt.

Op het web gebaseerde IM-programma's

De meeste IM-programma's zijn standalone applicaties die u downloadt en installeert op uw computer. Echter, er zijn ook web-based versies van verschillende populaire IM-toepassingen zoals AIM, Windows Live Messenger en Yahoo! Messenger. Google heeft ook een IM-applicatie wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm wanneer u zich aanmeldt bij een Gmail-account. Web-based toepassingen kunt u chatten met anderen, zonder het installeren van software. Echter, ze de neiging om de geavanceerde functies van stand-alone IM-toepassingen ontbreekt.

Andere apparaten die IM

Veel draagbare apparaten, zoals mobiele telefoons en tablet computers, hebben ondersteuning voor IM-programma's, zodat u online chatten wanneer u weg bent van uw computer. Sommige van deze apparaten maken gebruik van draadloze toegangspunten om online te gaan, terwijl anderen toegang tot de gegevens van uw mobiele telefoon vervoerder gebruiken.