Color Halftone Tutorial voor Adobe Photoshop

Color Halftone Tutorial voor Adobe Photoshop


Maak indrukwekkende foto-effecten met behulp van "Color Halftone" filter van Photoshop. Dit filter ontleent zijn naam aan het printen als fotografische proces dat een dot patroon gebruikt om de kleuren van een beeld te produceren. Wanneer u een krant of tijdschrift foto te bekijken van dichtbij, vindt u de punten die de kleuren te maken te zien. De "Color Halftone" filter simuleert dit effect door het gebruik van grotere dots voor donkere tinten en kleinere dots voor lichtere tinten, wat vaak resulteert in een terugkerend patroon. Dots kunnen samen of ver uit elkaar in de buurt zijn, afhankelijk van de instellingen van het filter en het beeld van de tinten.

instructies

1 Photoshop starten. Ga naar "File" en kies "Open" uit het drop-down menu. Kies de afbeelding die u wilt verbeteren.

2 Kies de laag of selectie die u wilt bewerken met de filter "Color Halftone".

3 Ga naar "Filter", kies "Pixelate" en kies dan "Color Halftone" in het menu.

4 Voer de "Maximum Radius" van pixels in het dialoogvenster Filter. Deze waarde beïnvloedt de grootte van de halftoonpunten en kan variëren van vier tot 127 pixels. Een hogere waarde resulteert in een grotere stippen.

5 Stel de "Screen Angles (graden)" voor de verschillende kleurkanalen. De standaard filter instellingen na te bootsen het uiterlijk van raster afdrukken, dus je kan een terugkerend patroon en kleur variatie in de puntjes te merken. Om een ​​uniform dot patroon te maken, dient u alle waarden tot 45 graden.

Beelden in "CMYK" kleurmodus vereisen instellingen voor alle vier kanalen, maar "RGB" images vereisen slechts waarden voor de kanalen één tot en met drie. Grijsschaalafbeeldingen de instellingen aangegaan voor het eerste kanaal alleen gebruiken.

6 Klik op "OK" om het filter toe te passen en de resultaten.

Hints

  • Het kan nodig zijn om te experimenteren met de waarden van het filter "Kleur halftoon" om de look die u wilt bereiken. Druk op "Ctrl" en "Z" om de filter ongedaan te maken en herhaal de stappen om het filter toe te passen met verschillende instellingen.
  • Als het dialoogvenster van het filter is geopend, kunt u op "Ctrl" om de "Annuleren" knop om "Standaard" te veranderen en de standaard filter te herstellen. Druk op "Alt" om de knop veranderen in "Reset" en wijzigingen ongedaan die u hebt gemaakt om de waarden.