Soorten Magnetic Storage Devices

Soorten Magnetic Storage Devices


Er zijn verschillende manieren om informatie op te slaan op de computer. Een van de langst gebruikte systemen voor het opslaan van informatie zijn met magnetische opslagmedia geweest. Magnetische opslagmedia zijn verbeterd capaciteit en snelheid sinds zij werden gebruikt. Kleinere apparaten kunnen nu houden veel meer informatie. Hoewel andere soorten opslagmedia zijn steeds populairder, zijn er nog vele toepassingen voor magnetische opslagmedia.

Harde schijf

Soorten Magnetic Storage Devices

Binnen de harde schijf is een magnetische plateau dat al uw informatie opslaat.

De meeste harde schijven zijn magnetisch, zelfs vandaag de dag in 2010. De harde schijf is de plaats waar het besturingssysteem en de programma's van de computer zijn opgeslagen. Zonder de harde schijf, zou de computer een schijf die niet alleen het besturingssysteem, maar andere programma's die nodig waren bleef uit te voeren. Runnen van alles van een andere schijf dan de harde schijf zal het hele systeem vertragen.

floppy Disk

De originele diskette was slap en dun in textuur. Tijdens de ontwikkeling van de floppy disk, gingen zij uit 80 kilobytes opslag tot 2880 kilobytes opslagruimte (2,88 megabytes). De meest bekende zijn de diskettestations 5 1/4-inch 720 kilobyte schijf en de 3 1/2-inch 1,44 megabyte schijf.

band

Magnetische tape drives zijn geweest in gebruik langer dan floppies. Voornamelijk gebruikt voor back-up opslag, heeft de tapedrive een must in de corporate wereld geweest. Tape drives zijn nu in staat om een ​​back-up tot 3 terabyte aan informatie.

Iomega

Iomega heeft verschillende soorten van magnetische opslagmedia gemaakt. De meest populaire zijn de Zip en Jazz drives, maar Peerless was een ander station gemaakt. Deze stations opende opslag in de capaciteiten van 40 MB tot 20 gigabyte.