Hoe te repareren en vervangen van een laptop CD-ROM

Hoe te repareren en vervangen van een laptop CD-ROM


Laptop CD-ROM's zijn ontworpen om jaren van de dienstverlening en nog steeds uitwisselbaar met andere soorten randapparatuur. Sommige oudere laptops zijn ontworpen om 3-inch floppy disks met CD-ROM's te wisselen in dezelfde drive bay. Echter, het cruciale moment voor de gewone gebruiker komt wanneer je besluit om een ​​defecte schijf te vervangen of te upgraden. In deze gevallen kan het zowel tijd en geld te sparen voor een computer thuis gebruiker als jezelf om te weten hoe te repareren en vervangen van een laptop CD-ROM.

instructies

1 Verwijder alle voedingsbronnen van de laptop. Dit moet niet alleen de AC-adapter, maar ook de batterij.

2 Zoek en verwijder de schroef waarmee de cd-rom vastklikt. Sommige laptops kunnen twee schroeven die deze functie dienen. Bovendien zullen veel ook een schuifschakelaar die nodig heeft om het station verwijderen te verplaatsen.

3 Schuif het station voorzichtig naar buiten. Het moet makkelijk naar buiten komen en vereist geen buitensporig geweld. Als er een poging wordt gedaan om de schijf te herstellen, de enige echte service die kunnen worden uitgevoerd is uit te blazen van de schijf met een spuitbus met perslucht. Terwijl tandwielen en de optische laser apparaat binnen zijn, worden deze niet aanbevolen voor thuis vervanging. In feite zou het moeilijk zijn om dergelijke onderdelen te vinden, tenzij je scavenger spelen en verzamel ze uit een ander CD-ROM drive.

4 Vervang de defecte CD-ROM drive door het schuiven van de nieuwe zachtjes op zijn plaats in de laptop baai, op dezelfde manier waarop de oude naar buiten kwam. Nogmaals, grote kracht worden toegepast. De aandrijving past alleen in de baai op één manier.

5 Zet de CD-ROM drive op zijn plaats door de schroeven die eerder werden verwijderd te vervangen. Sluit alle voedingen op de laptop en zet hem op. Als de vervangende CD-ROM is precies hetzelfde merk en model als de vorige, zal het systeem waarschijnlijk herkent het meteen. Als het een ander merk of model het zal u vragen om de juiste software en drivers te leveren aan het gebruik van de nieuwe CD-ROM drive te optimaliseren.

Hints

  • schroevendraaiers juwelier van pas komen bij het werken op laptops vanwege de kleine schroef maten betrokken.
  • Kijk nooit in het licht van een optische laser, omdat dit schade aan de ogen kan veroorzaken.