L2 Cache Specificaties

Het hebben van de juiste processor kan maken of uw computer te breken. Als je veel van intensieve bewerking, zoals 3D-animatie, video editing of gewoon het bijhouden van de nieuwste video-spel te doen, zul je een goede processor en Level 2 cache geheugen. Na een goede L2-cache kan de efficiëntie en de prestaties van uw computer te verbeteren, waardoor het een serieuze overweging voor iedereen die op zoek naar een echt werkpaard machine.

cache

Om te begrijpen hoe een L2 cache werkt, is het belangrijk om caches in het algemeen te begrijpen. In de basis termen, een cache is een ruimte waar de informatie wordt verwerkt of gescheiden van andere processen opgeslagen. Een goed voorbeeld is de cache van uw webbrowser, die beeldgegevens en andere informatie van een website opslaat, zodat het niet hoeft te opnieuw worden gedownload elke keer dat je de pagina bezoekt. Geheugen caches als de L2 cache werken op dezelfde manier, het opslaan van data vaak door veel programma naar het hoofdgeheugen van de computer behouden - RAM.

SRAM

L2 caches gebruik van een vorm van RAM zogenaamde statische RAM (SRAM) die verschilt van de dynamische RAM (DRAM) vaak door hoofdgeheugen van de computer. SRAM slaat gegevens op in een statische werkwijze waarbij de data wordt permanent zolang de stroomtoevoer naar de geheugenchip steekt. Dit maakt het sneller en energiezuiniger dan DRAM, welke gegevens dynamisch en derhalve slaat vereist de gegevens voortdurend worden ververst om het te handhaven. SRAM is een duurdere vorm van RAM door de meer gecompliceerde structuur en de beperkte hoeveelheid gegevens die kan worden opgeslagen op één chip ten opzichte van DRAM.

architectuur

L2-cache architectuur is afhankelijk van de individuele processor. Sommige L2 cache systemen afzonderlijke structuren van de centrale processor, aangebracht op de printplaat, maar niet opgenomen op of in de processor zelf. Voorbeelden van dergelijke externe caches die welke op de Intel Pentium II en III processoren. Sommige L2-cache-systemen in plaats daarvan zet de L2-cache op de processor chip zelf, zoals de Pentium Pro. Nieuwere processors integreren vaak het L2-cache direct in de processor zelf als een buitengewoon geïntegreerde chip, het opslaan van circuit-board ruimte.

Common Maten

L2 cache geheugen wordt geleverd in een verscheidenheid van grootte, maar is doorgaans te vinden in 256KB, 512KB en 1,024KB maten. Terwijl de grotere niet altijd per se beter betekenen, grotere en hogere kwaliteit caches meestal resulteren in verbeterde prestaties en efficiëntie.