Cable Modem Vs DSL Speed

Cable Modem Vs DSL Speed


Internet-gebruikers op zoek naar de overstap te maken naar een nieuwe dienstverlener, in het bijzonder die op zoek zijn naar een upgrade van dial-up tot high-speed internet, altijd willen weten welk type verbinding is sneller: DSL- of kabelmodem. Helaas, het antwoord op die vraag is niet altijd hetzelfde, afhankelijk van een aantal factoren, en de technologie is altijd veranderen.

DSL

Een Digital Subscriber Line (DSL) verbinding reist ten opzichte van dezelfde bedrading aanwezig is in het moderne huis telefoons, zonder zich te bemoeien met uw telefoongesprekken en een faxmachine. DSL snelheden worden vastgebonden aan de afstand van een abonnee van de lokale centrale kantoor van hun telefoon provider, en hoe verder een abonnee leven, hoe lager de snelheid en prestaties worden verwacht. Anderzijds, elke DSL-verbinding is een individuele verbinding met het Internet provider en geeft bandbreedte niet delen met andere gebruikers. Dit voorkomt snelheden van wild fluctuerende hele dag. Als MIT's Information Services en Technology website stelt: "Lijnen worden niet gedeeld met andere gebruikers, zodat transmissiesnelheden constant zijn."

Kabelmodem

Dezelfde kleine doos die een thuis televisie wordt aangesloten op de kabel uitzenden kunnen ook bieden breedband internet. Deze kabelmodems kunnen high-speed internet bandbreedte met potentiƫle snelheden tot 30 megabit per seconde te bieden, maar volgens Cnet's beoordelingen van DSL en kabel, "zul je ze nooit bereiken." Bovendien kabel gebruikers delen hun bandbreedte met buren die ook geabonneerd op dezelfde kabel Internet provider: hoe meer gebruikers die toevallig online zijn tegelijkertijd, hoe lager de individuele bandbreedte wordt.

vergelijkingen

Cable beschikt over veel grotere bandbreedte - tot 30 mbps - terwijl DSL toppen uit op ongeveer een kwart van die, of ongeveer 7 mbps. DSL-klanten die niet dicht bij een centraal kantoor voor de telefoon provider kunnen hun verbinding te vinden wonen is niet wat ze aangemeld voor, maar ze ook niet die verbindingen met niemand buiten hun huis. Kabel klanten hebben te maken met alle buren die de Internet provider gebruiken, maar ze hebben wel toegang hebben tot veel hogere bandbreedte.

nieuwe ontwikkelingen

In een artikel bijgewerkt 23 maart 2010, High-Speed-Internet-Access-Guide.com praat over nieuwe ontwikkelingen in de concurrentie tussen DSL en kabel internet bedrijven. In het bijzonder het artikel referenties glasvezel vorderingen van AT & T en Verizon dat de bandbreedte snelheden worden aangeboden door deze bedrijven (onder hun glasvezel plannen) met een minimum van 15 Mbps en een maximum helemaal zal toenemen tot 50 mbps.

Het kiezen van een Type verbinding

Kabelmodem Internet biedt haar klanten de hoogste bedrag van de pure snelheid die momenteel beschikbaar zijn, maar DSL Internet bedrijven bieden de stabiliteit van een verbinding die niet fluctueren op basis van hoeveel van uw buren zijn online op hetzelfde moment, en DSL-bedrijven beloven hun gebruikers nieuwe fiber optic voordelen te komen, die lijken om ze op gelijke voet met de kabel internet providers te zetten. Op het einde, de keuze tussen DSL en kabel wordt meestal onderworpen aan tariefplannen, promotionele aanbiedingen, gemak van installatie en de beschikbaarheid van de dienst, terwijl de vraag welke technologie wordt uiteindelijk sneller verder uit te spelen op een user-by-gebruiker.