Praktische toepassingen voor encoders

het omzetten van gegevens van het ene formaat naar het andere: - een persoon, een apparaat, programma of algoritme - ontworpen om een ​​soortgelijk doel te bereiken van de term "encoder" kunnen een aantal dingen te vertegenwoordigen. Het doel varieert, maar over het algemeen is inclusief data-compressie, beveiliging, standaardisatie, snelheid en gemak. In industriële toepassingen, snelheid en gemak vertalen naar controle positionering lengtemeting en andere taken die nodig zijn voor de automatisering versnellen.

Conversie en compressie

De aard van de encoder de meeste mensen herkennen is computer software ontworpen voor de conversie, compressie en standaardisatie van mediabestanden met een minimaal verlies van kwaliteit. Met de komst van verschillende bestandsformaten voor tekst, audio en video, elk met zijn eigen voordelen en beperkingen van het gebruik van encoders is essentieel geworden, vooral als het gaat om het delen van bestanden. Updates om elektronische apparaten, besturingssystemen en andere software hebben ook gebruik gemaakt van codering programma's die nodig zijn voor het behoud en de voortzetting van het gebruik van bestaande bestanden.

Veiligheid en Signal Filtering

Encoders die betrokken zijn bij de veiligheid en de signalering kan de vorm van software, circuits en onafhankelijke apparaten te nemen. Voor deze toepassingen is het belangrijkste doel is het uncompromised transmissie en ontvangst van data. Voorbeelden van gebieden waar encoders zijn gebruikt voor beveiliging en signaal filtering omvatten militaire codering machines en draadloze afstandsbedieningen. Ruisonderdrukking wordt vooral noodzakelijk in toepassingen waarbij sterke RF en magnetische velden of extreme omstandigheden - zoals controles voor radar antennes, ultrasone transducers, raket kleppen en MRI-scanners.

Positionering en waardering

Industriële toepassingen behoren tot de meest praktische toepassingen van encoders, vooral als het gaat om de automatisering van andere arbeidsintensieve taken. Case in point - plaatsbepaling en meting, waarbij de encoder zorgt ervoor dat een machine richting van de beweging of uiteindelijke positie overeenstemt met een vooraf ingestelde waarde. In deze toepassingen, encoders in de plaats van eindschakelaars, die minder schokbestendig en hebben een kortere levensduur. Industrieën die transportbanden, spoelen, snijgereedschap en verpakken vulstoffen gebruik maken van alle in dienst encoders.

Feedback en controle

Feedback en controle zijn meestal bezig met motor snelheden in industriële omgevingen waar de precisie en nauwkeurigheid zijn van cruciaal belang, en gebruik maken van encoders as gemonteerd op de uiteinden van de motoren. De meeste van deze encoders bieden bijna exacte RPM uitlezing, spanning controle en meerassige besturing. Rotary encoders lenen zich goed voor toepassingen zoals hijskranen en transportbanden in fabrieken en gevoeliger apparatuur zoals robotarmen en schotelantennes.