Is My ThinkPad Inverter Bad?

ThinkPad- bevat een inverterkaart aan de onderkant van de display naar de lagere voltage zij van de laptop zetten in de hogere spanning het scherm is. De omvormer board wordt aangesloten op een lange gloeilamp heet een backlight die de vloeibare kristallen verlicht in het display van het scherm. Als de omvormer bestuur faalt, zal de achtergrondverlichting niet ontvangen de kracht, waardoor het scherm van uw ThinkPad donker en praktisch nutteloos.

symptomen

De meest fundamentele symptoom van een falend inverter board is een zwak, bijna zwart LCD-scherm. Dit kan optreden onmiddellijk na het opstarten of na de ThinkPad behoren is een tijdje werken. In sommige gevallen kan het scherm flikkeren-verlichting correct voor een paar minuten en dan weer draaien dim, over en voorbij. Inverter boards die elektrische storing kan een zoemend geluid uit hun locatie uitzenden aan de onderkant van het beeldscherm hebben meegemaakt.

Diagnose

Sluit een aparte monitor aan op uw ThinkPad en kijk voor een correct verlichte display. Als het beeld op het externe beeldscherm normaal lijkt, kan de inverter raad op uw ThinkPad zijn falen. Frustrerend, een falende inverter raad van bestuur en een falende backlight produceren beide hetzelfde belangrijk symptoom-een dim-scherm dus de enige zekere manier om de diagnose van een falende inverter board is om uw huidige raad testen met een backlight die je kent om te werken. Als de nieuwe backlight niet oplicht, de omvormer board is slecht en zal moeten worden vervangen.

Vervanging

Vervanging omvormer boards voor uw ThinkPad kan worden gevonden op de computer elektronica-winkels en online retailers. Raadpleeg de handleiding of de dienst handleiding van uw gebruikers om het onderdeelnummer voor uw inverter board en zoeken naar compatibele onderdelen. De daadwerkelijke vervanging van de raad van bestuur is vrij eenvoudig en het gaat om het demonteren van het scherm, de stekker uit het huidige bestuur en de stekker van de nieuwe in.

overwegingen

Afhankelijk van de leeftijd van uw ThinkPad, het demonteren van uw beeldscherm of het gebruik van onderdelen die niet door Lenovo zijn goedgekeurd, kan de garantie vervallen. Als uw ThinkPad is nog steeds onder de garantie valt, neem dan contact Lenovo's customer support om te informeren naar de reparatie. Voor degenen met verlopen garanties, doe-het-zelf vervangen is vrij eenvoudig met de hulp van uw dienst gids voor demontage, of u kunt contact opnemen met een lokale reparatiewerkplaats om het te doen voor je.