4 Basis Soorten Computers

4 Basis Soorten Computers


Computers worden steeds vaker voor in de wereld van vandaag. In minder dan 100 jaar hebben computers een groot deel van de menselijke samenleving een revolutie. De vele manieren waarop mensen met elkaar communiceren, creëren, werken en spelen verder worden beïnvloed en mogelijk zelfs versterkt door moderne computers. Gezien hoe gangbare computers zijn geworden, zijn er veel verschillende soorten computers voor een serie van verschillende behoeften. Maar hoewel er zijn vele soorten van computers vandaag de dag, de meeste vallen in vier basistypen.

Desktop

De desktop computer, een soort computer of personal computer, is een veel voorkomende type computer door veel mensen vandaag. Een computer principe betrekking op elke niet-mobiele computer bestemd voor gebruik door een computer operator op een bepaald moment. De term "computer" eigenlijk met betrekking tot het concept van een dergelijke computer daadwerkelijk bovenop een bureau plaats in een ronde. Dergelijke computers zijn algemeen bedoeld voor gebruik op dezelfde specifieke locatie dag na dag. Een computer die bekend staat als een "workstation" is eigenlijk een vrij krachtige vorm van desktop. Dergelijke desktop algemeen een snellere processor, meer geheugen en andere geavanceerde functies, in vergelijking met een basisdesktop. Gemeenschappelijke moderne desktops hebben vaak zo veel rekencapaciteit die een aparte werkplek aanduiding is vrijwel overbodig.

laptop

Een laptop, ook bekend als een notebook, een ander soort van persoonlijke computer die door veel mensen vandaag. Vaak laptops zijn in wezen slechts draagbare desktops. De term "laptop" verwijst naar de conceptuele plaatsing van een draagbare computer op de schoot van een persoon. Laptop computers hebben meestal een flat-screen monitor en toetsenbord aangesloten op de computer. De meeste laptops hebben een clam-shell case design, wat betekent dat de zaak wordt geopend op een manier die vergelijkbaar is met een clam. Sommige laptops zijn eigenlijk in een tabletvorm. De tabletten zijn in wezen slechts laptops met een touchscreen en eventueel een pen voor input.

handheld

Een handheld computer, of eenvoudigweg een "handheld" is een soort draagbare computer die bestemd is om te worden bewaard en gebruikt in een hand. Handheld computers worden steeds meer en vaker in de moderne samenleving. Dergelijke computers zijn voorzien van diverse soorten PDA (Personal Data Assistant) computers, zoals die loopt Palm OS of Windows Mobile. In de afgelopen jaren hebben mobiele telefoons langzaam begonnen te worden vervangen door smartphones en soortgelijke handhelds met mobiele telefoon mogelijkheden. Telefoons zoals de uitbaters van Google Android, Windows Mobile en ook de iPhone zijn eigenlijk handheld computers die ook functioneren als mobiele telefoons.

Server

Het type computer dat alle andere typen computers brengt in een netwerk bekend als een server. Een server biedt netwerk diensten aan andere computers in een netwerk. Één soort server bekend als bestandsserver. Een file server slaat bestanden op een netwerk en biedt hen om computers die ze vragen. De gebruikte voor het serveren van webpagina's servers zijn eigenlijk een soort van file server. Een ander soort server is een applicatie server. Application servers bieden gedeelde toepassingen, zoals Office-toepassingen, voor computergebruikers in een netwerk.