Wat is het verschil tussen een netbook en een notebook?

Wat is het verschil tussen een netbook en een notebook?


Als u op zoek bent naar een nieuwe laptop, kunt u worden verward door twee gelijkaardige klinkende categorieën, netbooks en notebooks. Om te bepalen wat goed voor u is, moet u het verschil tussen de twee weten.

notebooks

Notebook computers, vaak ook wel laptop computers, neemt de kracht van een desktop en maken het draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Notebook computers zijn voorzien van 13- tot 18-inch schermen, full-sized toetsenborden en kunnen worden geoptimaliseerd voor gebruik op kantoor, media en gaming. Notebook computers variëren tussen de $ 500 en $ 3.000.

netbooks

De netbook is een compacte, lichtgewicht en low-cost draagbare computer. Ontworpen met casual gebruikers in het achterhoofd, zijn ze gebouwd in de eerste plaats voor surfen op internet en licht tekstverwerking. Ze bieden meer draagbaarheid en een kleiner formaat, maar ook gebruik maken van kleinere schermen, minder verwerkingscapaciteit en minder flexibiliteit.

netbook Voordelen

Netbooks zijn klein genoeg om overal worden genomen, en perfect voor studenten en casual gebruikers. Ze bieden toegang tot internet en tekstverwerking vermogen overal, en meestal kost minder dan $ 500.

netbook Nadelen

Netbooks zijn niet perfect voor iedereen, echter. De kleinere formaat leidt tot kleinere schermen met een lagere resolutie, kleine verkrampte keyboards en aanzienlijk minder hardware. Als uw computer nodig heeft onder zware verwerking, afbeeldingen van hoge kwaliteit of de mogelijkheid om een ​​DVD af te spelen, netbooks waarschijnlijk niet voor u.