Hoe te Points verwijderen uit een array in Java

Programmeertalen bieden u met veel technieken voor het bewerken en opslaan van gegevens. Een van de eenvoudigste technieken gegevensopslag is de matrix. Een array is een reeks van soortgelijke typen gegevens die kunnen bestaan ​​uit cijfers, letters of verwijzingen naar objecten. Het verwijderen van elementen uit een array is hetzelfde, ongeacht wat de array op te slaan. Bijvoorbeeld, de syntaxis voor het verwijderen van punten uit een array opslaan coördinaten is hetzelfde als het verwijderen van een tekenreeks uit een array van strings. De syntax is vrij eenvoudig, en leren hoe om arrays te manipuleren is een goede eerste stap in het leren van een programmeertaal.

instructies

1 Klik op het pictogram NetBeans om het te lanceren. Selecteer "Bestand / Nieuw Project" uit de lijst aan de bovenkant van het venster NetBeans en selecteer "Java Application" naar een nieuwe Java-project te maken.

2 Maak een functie genaamd "removePoints." Deze functie zal een geselecteerd punt uit de array, die wordt doorgegeven in en draagt ​​de identifier verwijderen "te verwijderen." Schrijf dit in uw broncode bestand:

public static int [] removePoint (int verwijderen, int [] punten)

{

}

3 Doorloopt de array en tel alle exemplaren van het punt dat u wilt verwijderen. Deze telwaarde wordt opgeslagen in een variabele met de naam "skip". U kunt dit doen door het schrijven van deze code binnen de accolades van de removePoint functie:

int skip = 0;

for (int i = 0; i & lt; points.length; i ++)

{If (punten [i] == remove) {overslaan ++; }}

4 Een nieuwe array alle waarden van de eerste array opslaan behalve de te verwijderen. De omvang van deze serie zal worden berekend met behulp van de skip variabele uit de vorige stap, zoals deze:

int[] outputArray = new int[points.length - skip];

5 Doorloopt de array opnieuw, maar dit keer kopiëren elementen uit de eerste rij in de nieuwe die u hebt gemaakt in de vorige stap. elementen alleen toevoegen aan de lijst als ze niet bedoeld om te worden verwijderd. U kunt de code als volgt te schrijven:

for (int i = 0; i <points.length; i ++)

{ if(points[i] != remove) { outputArray[i - skip] = points[i]; }

else {overslaan ++; }}

6 De terugkeer van de nieuwe array. Deze array zal alle instanties van het punt verwijderd van het hebben, en het zal dienovereenkomstig worden aangepast. U kunt de nieuwe array als volgt terug:

terug outputArray;